• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monacor + vifa + bsw

Reakcji
0
Witam, zastanawiam sie nad dosyc dobrym zestawem ,narazie w systemie 2.1 po pewnym czasie mysle ze sie rozrosnie do 5.1.
A mianowicie: moj pokoj to okolo 30 mkw , zazwyczaj slucham muzyki trance hause i od takiego zestawu oczekiwal bym dosyc dobrego brzemienia a zarazem konkretnego basu. Oto moja propoozycja

2x Monacor sph-176
vifa xt19

do tego aktywny
Bsw 154 II

potem moze jakies satelity na sph-176 i xt19
A to wszystko zasilone przez yamahe 559
Co o tym myslicie, jak to bedzie gralo w takim metrazu??
Czy wystarczy w zupelnosci??
Czy moze w tym zakresie cenowym mozna zlozyc cos lepszego ??
Z gory dziekuje za pomoc :!:

Ja bym wybral sph-165kep +xt19. Nie bedziesz mial problemu ze znaleziem zwrotnicy bo to ostatnio popularny wybor.

Metraz mam dosyc spory Mysle ze moglbym zamienic dwa 176 na dwa 165 kep ale czy ten glosnik jest warty swojej ceny?? Czy bedzie odczowalna roznica w jakosci dzwieku??

Ostatecznie widzial bym cos takiego:
fronty
sph-165kep x2
xt19
satelity
visaton 170s
xt 19
centralny
130 s x2
xt 19

i potem jeszcze bsw 154 II

Narazie skupiam sie tylko na frontach i subwoofer`ze reszte sobie narazie daruje. To co moge w takim razie dac zamast tych kep, jest jeszcze cos co bedzie gralo lepiej w tej cenie

satelity i central moze na ax stxa? kolorystycznie beda pasowaly, a oszczedzisz. na kopulke we wszystkich kolumnach mozna tez myslec o seasie 22taf/g. borys ja zachwalal.

A moze tak zamiast tego 2.1 zrobic tylko dwie porzadne
trzydrogi np: ke25sc, al170m i al200?? :grin:

[ Dodano: 2007-01-24, 03:51 ]
albo:
22taf/g ,165 kep, 250KE
Very HappyQuestion :?:

Powrót