• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

monitor sie zepsuł ;)

Reakcji
0
Witam
mam od kilku dni problem z monitorem
jest on bardzo stary,z 15 lat ma.
wiec problem polega na tym ze najpierw jak byl zimny i go wlaczalem to obraz był wąski i sie rozszerzał do normalnych rozmiarów,ale aktualnie ejst wąski ,bardzo wysoki ze mi sie schował górny pasek,i kolory sa takie :
jesli cos jest jasne to jest troszke ciemniejsze niz normalnie.
jesli cos jest ciemne jest BARDZO Ciemne.
jak rozjasniam ciemne staje sie troszke jasniejsze a jasne niemalze białe(b.b.jasne)
czasami monitor mi zaczyna drgac w niektorych miejscach,ale pokrece kontraastem i przestaje,mruga w innym miejscu.
o Co chodzi ? niemam kasy na nowy monitor a byc moze da sie ten uratowac,aktualnie jade na rozjasnionym ustawieniu,jakies 120 % i gamma 1.30 w sterownikach nVidia,a to bardzo jasno....
Pozdrawiam iczekam na porady.

Jeśli monitor ma 15 lat to radziłbym go zutylizować. Piszesz że nie masz kasy ale naprawa tego rupiecia też nie będzie darmowa. Kilkuletni działający monitor można kupić za ~ 50-100 zł nie jest to mały wydatek, ale przynajmniej oszczędzisz trochę wzrok.

Powrót