• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitorki do malego pokoju

Reakcji
0
Zamierzam zlozyc monitorki do pokoju ok. 8m2 na przetwornikach GDN-15-100-8-AKX. Jaki przetwornik wysokotonowy najlepiej zastosowac? Przejzalem pare roznych konstrukcji i sam juz nie wiem co bedzie najbardziej do siebie pasowac. Chcialbym sie ze wszystkim zmiescic w 300-500zl. Moze udaloby mi sie cos innego lepszego zlozyc w takiej cenie? Czy wogole ten GDN-15-100-8-AKX nadaje sie do tak malego pokoju?

nadaje sie. Vifa DX25tg bedze najlepszym rozwiazaniem i jesli brakuje to warto to stowke dozbierac. jest tu gdzies we wlasnych konstrukcjach projekt taki wlasnie

ja bym pomyslal jeszcze nad tonsilem GDN 14/50/4 (czy to bylo 15/40/5? :roll: ) + vifa DX25 lub XT25
cena podobna (nawet tonsil jest tanszy o 15zl :P ) a powinno zagrac lepiej

bawolek, jakto juz? przeciez to nowosci zastosowane w siestach :P
i sa dostepne. komus je doradzilem i pisal mi ze w protonsilu maja je po chyba 85zl

Bekcs eKm napisał:
tak. na forum mozesz kupic taniej ;)
Bekcs eKm napisał:
nawet nie wiedzialem ze sa 2 :???:
to chyba niema znaczenia - tak pozatym to tylko 2 dosc tanie elementy - kup i sprawdz obie wersje :P

Pawle zapewne chodzi Ci o 15/40/5 (o tego do którego Irek zaprojektował zwrotki i są w gotowych projektach)......

tak więc nigdzie go nie widzie i nie jest on dostępny......wogóle nie widze nic w tym rozmiarze.....

chyba że tonsil zmienił oznaczenie .... i jest to któryś z oferty na stronce....nie mniej jednak nic mi o tym nie wiadomo.....

No i udalo mi sie je kupic:

179zl z przesylka, no ale co dalej? jakiej wielkosci obudowa i jaki br? czy DX25TG0504 bedzie dobry? czy tez warto dolozyc do XT25TG-30/04?

ja bym dokladal do XT
a co do paczki to monaby sie pobawic... bo szczerze mowiac niemam pojecia o tych glosnikach

Powrót