Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam wszystkich, chciałbym zbudować monitorki. Posidam 2szt 13/50/1 8ohm i chce je wykorzystać. Nie wiem jakie dac wysokotonówki... Jakie dać strojenie i ile litrów.Mój zestaw to Bolero 200, sub na 27-300-8...
zakladam ze sa to orginalne glosniki tonsila
buda 8-12 l strojenie 40-45 hz
zwrotnica 12/18 podzial na jakies 2700 - 3000
a co d owysokiego otnu hmm 11/100, D27, zaleznosci jak dzwiek lubisz
hmm, jeżeli chodzi o dzwięk to powiem tak słucham rapu, lecz czasem mam chęć na Paul van Dyk'a lub ATB, bardzo się przyzyczaiłem do srednich i wyskoich Bolero 200... A jeżeli chodzi o kwote na wyskotonowe to nie chce przekroczyć 120zł...Chociaż jeżeli będzie taka potrzeba to ulegnę...
Ale czy 120zł za jeden czy na dwa jak za jeden to polecam peerlesa dt 100 jak na dwa to chyba ostatnio często wybierany na tym forum visaton(nazwy niepamietam niech ktoś poda).
Jednak decyduję się na 11/100... Ale mam jeszcze jedno pytanie, czy jest ktoś to podejmie się wykonania zwrotnicy na ten projekt (13/50/1 + 11/100). Jeżeli tak, to prosiłbym o kontakt...
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.