• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitorki PianoCraft czy Diy??

Reakcji
0
witajcie
kolega prosił mnie o doradztwo w tym temacie
zachwyciły go moje monitorki i sam zapragnął jakiegoś dobrego sprzętu do swoich kilkunastu metrów

wymagania:
bardzo naturalny dźwięk, malo podbarwień, bas nie musi być mocny, nawet lepiej jak będzie suchy..., cena tak ok 500zł

i akurat trafiłem na allegro monitorki pianocraft
Czy polecić mu Pianocrafty czy raczej jakieś diy i jeśli diy to jakie?
czy np takie klony Totemów spełnią wymagania brzmieniowe??

za 500zl to cuda nie nalezy sie spodziewac jak kolega nei robil nigdy glosnikow a to ma byc jego pierwsza konstrukcja to tez cuda od razu nie zrobi bo tu jest potrzebne troche doswiadczenia a nie tylko chec i kilka zl.
Piona craftow nie slyszalem ale podobno graja dobrze jesli da sie je kupic za 500zl to nie ma o czym gadac.

Irku a powiedzmy ze Ja robiłbym mu monitory i bralibyśmy przetworniki za 500-600zł ??
Jakie monitory wtedy moglibyśmy zrobić? czy coś na vifach XT a moze tę wstęgę monacora i tego nowego stxa i czy to by się sprawdziło?
myślę że mógłbym mu skopiować moje monitory bo wg mnie grają doskonale ale myślę że może warto byłoby zrobić coś innego, lepszego...

na vifach xt ? 18wh kosztuje 290zł , xt19 120zł. Do tego zwroty , budy, wykończenie, trzeba liczyć conajmniej 1000zl.

poczytaj opinie w necie, jest ich pelno. na audiostereo sporo sie o nich mowi i raczej pozytywnie.

małe, zgrabne i fajnie gra, najlepiej posłuchać w salonie audio - masa tego wszędzie jest.

Powrót