• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

monitorki

Reakcji
0
Witam
Postanowiłem zbudować dla dziewczyny zestaw do słuchania "chłamu" (viva, eska itp) Na same przetworniki chce wydać 150-200 zł. Poszukuję czegoś z gotową zwrotnicą. Pokój malutki. Będą to małe monitory. Na razie będzie to grało z yamahą ax-450 później może je "uaktywnie". Myślałem nad czymś z arn 150, lub jakieś stx`y. Co proponujecie?

prosto, tanio i przyzwoicie: 14scx i pj, głośniki niedrogie, zwroty też tanio dość wyjdą, a i gabaryty nie będą ogromne

Może się zdecyduję na GDWK-10-200-8-PJ + GDN-14-100-8-SK... Co do płyty to 12 mm +wzmocnienia na takie monitorki starczy? Czy lepiej grubsza?

Taniej wychodzi tylko sony + mission ale od długiego czasu nie chce mi się ich zrobić...

Tomek___ napisał:
Może się zdecyduję na GDWK-10-200-8-PJ + GDN-14-100-8-SK... Co do płyty to 12 mm +wzmocnienia na takie monitorki starczy? Czy lepiej grubsza?

Chyba się nie chciało poszukać :)

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=20143

Mam 12mm i w sam raz jest Bassreflex robi za wzmocnienie plus poprzeczka.... choć teraz bym zrobił front z 16tki to frezy możesz sobie zrobić ;] gr to przyzwoicie :) nawet basu z tego troche jest :) do nagłaśniania dużych powierzchni to nie bardzo ale do małego pokoju jako monitorki bliskiego pola to ideolo ;)

Mnie wyniosły przetworniki plus elementy zwrotnicy 220zł ;) do tego 30zł terminale bo chciałem ładne (Polink) MDF miałem, no i troszkę czasu :)

Jesli chcesz konkretne wymiary to odezwij sie na PW :) pozdrawiam

Powrót