Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Rakol to dobry klej do takiego klejenia.Klej polecam Rakol. Odradzam na bazie butaprenu czy też kontaktowe.
Te listewki mogły Ci utrudnić dociągnięcie sklejanych powierzchni, wystarczy delikatna niedokładność w ich przykręceniu i kicha na całej lini. Na przyszłość nie stosuj tej metody. Lepiej zastosować taśmy samoprzylepne na łączonych elementach.Listewki akurat po sklejeniu paczek zostały wyciągnięte.
Może kup sobie ściski kątowe, nawet takie najtańsze po 10zł. albo te sprężynowe od Wolfcrafta. Mam wrażenie że rozjeżdżają ci się krawędzie, to by ci bardzo pomogło przy klejeniu.
https://allegro.pl/listing?string=ścisk kątowy&bmatch=baseline-dict41-eyesa-bp-hou-1-5-0918
Jeśli masz problem z gabarytami formatek, to
1. Najpierw złóż sobie wszystkie jednym gabarytem i przejedź frezarką heblem czy czymś żeby rzeczywiście miały tę samą szerokość.
2. Te płyty które będziesz kleił na końcu weź ciuta większe i wyrównaj na koniec frezem z łożyskiem. Tylko
3. Opierdziel wszystko na koniec hdfem.
Tylko to wszystko oczywiście przy założeniu że nie masz formatek na 4
Coś z tego powinno pomóc![]()
Gdybyś kiedyś planował jakiś następny projekt kolumn to w Mielcu na ul Przemysłowej jest firma Belmeb, gdzie możesz zamówić formatki z mdf, hdf itp.( tną na 90 st) Rozmawiałem ze znajomym przedstawicielem tej firmy i powiedział mi , że świadczą takie usługi. Pewnie taka usługa parę dni potrwa, ale utną jak trzeba.Tak jak napisałem wcześniej - największym problemem jest Czysta Wisłoka (gdzie kupuję płyty) bo oni albo nie potrafią albo im się nie chce albo nie maja do tego odpowiedniego sprzętu żeby to przyciąć po Bożemu.