• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Monitory ala PMC na Fountekach-HEBAN

Marian opisz jak możesz czy te kolumny potrafią zrobić jako taką scenę, czy tez dźwięk jest przyklejony do kolumn

Jak sam wiesz, są to jedne z tańszych głośników, i doszukiwać się dźwięków z rodzaju Hi-End nie ma sensu, ale...

Na moje ucho grają lepiej niż projekt MX-140 (nie licząc basu, ponieważ to nie ten sam rozmiar i parametry głośnika).
Gdyby oceniać je pod względem stereofonii i sceny, to myślę że można je postawić pomiędzy STX-ami a Usherami.

Faktycznie ładnie to wygląda :)

Kto projektował zwrotnicę?

#Edit
W sumie jak teraz zobaczyłem na wykresie napis CLIO to raczej nikt z nas - za drogi sprzęt na nasze zabawy :) To chyba jakiś projekt od loudspeakershop?

To chyba jakiś projekt od loudspeakershop?

Raczej tak, projekt jest z dawnego forum audioarena.
W sumie nie wiedziałem czy wkleić schemat czy nie, ale skoro KonradRak wkleił, no to w sumie bez różnicy czy ja to też zrobię.

W sumie nie wiedziałem czy wkleić schemat czy nie, ale skoro KonradRak wkleił, no to w sumie bez różnicy czy ja to też zrobię.

Nie ma czym się przejmować chociaż pytałem ponieważ chciałem zobaczyć wykresy poszczególnych odpowiedzi przetworników wraz z wykresem impedancji całego zestawu :)

Nie na temat...
lklukasz ma/mial clio

Pamiętam jak wspominał mi ale myślałem, że żartował :P

Nie na temat...
szczerze to spodziewałem sie po nim wiecej
Ale z nim jest tak samo jak z kablami czy kondansatorami

Fajne, podobają mi się :)

Mógłbyś wkleić jakiegoś linka ( Allegro, etc. ) do tego "bulprenu" ? Znalazłem 2 x 1 [m] na Allegro i kosztuje 100zł :???: ...

Wczoraj miałem okazję zobaczyć te monitory na żywo, a także ich posłuchać.

Bardzo fajnie grające, zgrabne monitorki za niezbyt dużą kasę.

Aaa, to Ty pisałeś sms-a... pogubiłem połowę numerów z tel i nie wiedziałem kto to :p
Cieszę się że się podobały ;)

Powrót