• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitory dla DJ'a

Reakcji
0
Witam.

Mam obecnie monitorki-gotowce Microlab Solo 6C, lecz nie zadowala mnie ich kleisty dźwięk. Nie nadają się do moich zastosowań. Potrzebuję monitorków z wyraźnym, mocnym i precyzyjnym kick-bassem. Średnie tony powinny być przejrzyste, detaliczne. Wysokie mnie nigdy nie rajcowały i tu nie mam żadnych kryteriów - ma pasować do reszty. I nie musi być to hi end...
Proszę o pomoc w doborze przetworników. Ograniczenie jest takie - do 400 zł za dwie pary głośników (same głośniki, na 2 monitory).

Pozdrawiam

Nie napisałeś, czy mają to być monitorki aktywne, czy chcesz wykorzystać wzmacniacz i obudowy Microlaba? Rozumiem, że potrzebne Ci głośniki do kompa, do robienia muzyki.

Nie do robienia muzyki, do odsłuchu raczej. Obudowy będą oczywiście nowe, wzmacniacz będzie osobno. Rozmawiajmy o głośnikach :P

Nie potrzebuję charakterystyki od linijki, mega super jakości. Zależy mi, aby głośniki spełniały kryteria o których pisałem powyżej...

W temacie który podałeś nic interesującego nie znalazłem niestety.

Powrót