mówisz rant go rzga :lol:
Skrzynki mam już spasowane i prawie wykończone.
przed bejcowaniem
i po
wyszło jak wyszło, jutro lakier.
[ Dodano: 2009-03-13, 21:13 ]
Skończyłem :twisted:
Ale najpierw ukłon i podziękowanie dla forumowiczów bawołka, funiaxa i Servantessa z AS.
Dzięki Waszej pomocy sklepałem swoje pierwsze monitory DIY.
Fotki:
Trochę o odsłuchu.
Pierwszy start i myślałem ,że tweeter mnie zabije :lol: A ogólne brzmienie suchar jak cholera.Godzinę później zrobiła się laleczka. W średnio wysokich znikła ostrość końcówek, zaokrągliły się magicznie a sama góra jest wtedy kiedy trzeba bez natarczywości.świetny tweeter potrafiący wyrzucić wszystko dokładnie a przy tym zachować muzykalność . Środek jest wyraźny, nie wybija po za resztę, trochę brak mu serducha. Słyszałem lepsze ale zawsze opiewało to na niekorzyść innego aspektu brzmienia. Bass za to jest wielkim atutem, trzyma w ryzach jak trzeba.
O przestrzeni, scenie nie będę pisał bo to w większej mierze zależy od ustawienia i pokoju odsłuchowego, ale na pierwszy rzut ucha dostrzegam szerokie plany. Kolumny znikają bez wsłuchiwania się.
Ogólnie największym dla mnie atutem jest tweeter w sekcji średnio wysokiej, przyspiesza bicie serca, zaskakuje.
pozdrawiam
cygaret
[ Dodano: 2009-03-14, 02:21 ]
Mineło już kilka godzin i cofam moje zdanie na temat średnicy dostała to czego trzeba, bas bez zmian, tweeter daje odczuć delikatne podostrzenie na samej górze ale jest to banał w porównaniu z tym co prezentuje po całości. Z nadem zgrywa się to wyśmienicie.