• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

monitory do malego pokoiku - propozycje:)

• Autor wątku Autor wątku zibra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Slyszalem, ze ma piekna srednice, ale ja mam gotowe kolumny i nie bede sie bawil w podfrezowywanie dla innego glosnika.
Cce dopiescic calosc na AL130 + SS 2608/913000. Inna konstrukcje mozna zrobic w przyszlosci, a byc moze i ta mi w zupelnosci wystarczy.

Przyszly Scan Speaki d2608.
Jeden zacisk pomalowany jest na bialy kolor, drugi jest czarny. Rozumiem, ze czarny to minus?

Sprawdzić możesz to bateria 1,5v
Jak wypchnie membrane na zewnątrz to plus

Ale minus zazwyczaj zaznaczany jest na czarno

O jakie wrażenia pomimo odpowiedniej zwrotnicy, widziałbym taki zestaw u siebie w roli kanału centralnego w kinie

Zwrotnica zasymulowana przez forumowicza z AS. Jedna kolumna;)
Bardzo realustycznie z duza iloscia detali, planami i powietrzem. Srednica sprawia wrazenie nieco pustej, nie do konca gladkiej.
Trzebaby calisc pomierzyc i dopiescic.
Musialbym tez poglebic frez, bo ss ma nieco grubszy front niz seas. Boje sie zniszczyc front.

Nie jest źle, mój wczoraj też doszedł i na szybko go wkrecilem w kolumne centralną, faktycznie jak na krótko jest miły w odbiorze, teraz wypadało by zwrotnice choćby przy pomocy holma zrobić

Kolumny gotowe dzieki nieocenionej pomocy Raven1985 przy stworzeniu zwrotnicy. Teraz musze tylko ogarnac temat elektroniki, bo calosc wyglada jak setup testowy.

Powrót