Zestaw gra u mnie do dziś, od paru dobrych lat na Denon RCD-100. W sumie od 8 lat już jestem bardzo zadowolony. Jeszcze raz dziękuję
LuSzTi tak za projekt, jak i za przetworniki, które jeszcze pamiętam jak kupowałem od Ciebie lokalnie.
Monitory podpięte na wyjście na głośniki A, a sub puszczony na wyjście na głośniki B. Denon RCD100 ma taki fajny guziczek "loudness", który podbija dół i można cichutko słuchać, nawet gdy dzieci śpią.
Po przeprowadzce do większego mieszkania z otwartym na korytarz salonem z aneksem kuchennym (w sumie ~25mkw) monitory dopiero pokazały swoją moc i sub wreszcie się przydał.
Rfck 8 lat później, ale... w jakim dokładnie dziale utworzyć temat z gotową konstrukcją?
Dziś porównywaliśmy z kolegą same moje monitory vs jego kolumny Teufel Ultima 40 i jego drugie (niedoszłe) kolumny Magnat Vector (nie wiem dokładnie które, ale podobno konkurencja dla Ultimy) na Denonie AVR2313. Co prawda pomieszczenie bardzo duże jak na monitory (i niestety słabo wygłuszone) i "na moc" generalnie wygrała Ultima, ale monitory naprawdę wyjątkowo dawały radę, obaj mieliśmy wrażenie, że grają po prostu bardzo, bardzo ładnie (chociaż wiadomo bez suba słabo z dołem, za to kopnięcie było i dynamika. Jedynie trzeba było dać -3dB na wysokie tony, gdy robiliśmy głośniej, bo "kłuło w uszy". I zastanawiałem się, czy po prostu za duże pomieszczenie, "już za głośno", czy taka ich cecha, a może to wzmacniacz? U mnie nigdy nie miałem takiego wrażenia, ale ja tak głośno nie słucham no i pokój mniejszy niż chata kumpla. A tak przy okazji pomyślałem sobie... może czas zbudować coś większego? Budżet człowiek ma trochę doroślejszy, może jakiś 3way? Z drugiej strony sporo tematów teraz jest, aż trudno coś wybrać! No i pewnie wzmacniacz też by trzeba wymienić albo coś zmajstrować... wracają dylematy