Jaki materiał/średnica ? A może znasz jeszcze jakies parametry ? Szukam czegoś taniego do odgrody na pasmo 70hz-500hz
jeszcze nic nie wiem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jaki materiał/średnica ? A może znasz jeszcze jakies parametry ? Szukam czegoś taniego do odgrody na pasmo 70hz-500hz
Tego co pisze Pogromca nie bierz całkiem na poważnie bo wg jego teorii wszystko co ma mniejszy głośnik niż 6-7 cali nie ma prawa zagrać bo przecież nie odtworzy ci porpawnie dołu pasma. Może i nie odtworzy ale jakoś gra, czasem bardzo fajnie a mniej basu to jest pewien kompromis.
Na duzym szerokopasmowcu w duzej odgrodzie da sie grac rocka. Jakies obudowy zamkniete czy bas refleks to kpina.
tak , tak ..
Widzisz ja juz to próbowałem, wstawiałem b200 w odgrodę i grało gorzej na średnicy niż w bas reflexie. No ale pewnie coś źle zrobiłem..
Ciekawy jestem skąd bierzesz te swoje arbitralne mądrości. Jesteś niereformowalnym ortodoksem więc lepiej nic nie mów jak nie masz zamiaru koledze pomóc. Bo wg twoich rad to ma wiąć nóz, pociąc fostexa bo podobno ma zbędne elementy, wsadzić w odgrodę z której nie będzie zupełnie basu i będzie zajmować pół pokoju, no i się cieszyć tą "hi endową" konstrukcja z domniemanym blaskiem na średnicy.
Inaczej z tego glosnika basu nie bedzie.