• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitory na głośnikach Tesli

Reakcji
0
Znacie może jakieś adresy www sklepów które w przystępnej cenie sprzedają monitory na głośnikach Tesli? Chyba że jest ktoś chętny i mi takie zrobi... <lol>

360 :| ja za swoje monitorki na arn 150 i arv 104 zaplace 180 zł bez drewna z zwrotkami(ale cos niedochodza :/) wiec to niebardzo....a wiorowka fornir itd wiec cie wyjdzie z 250 jak samemu zrobisz
pozdro

No ja chciałem robić ale sie boje o łaczenia płyt bo wiem jak to wyjdzie. A jakbym wymienił kopułke to zwrotke trzeba bedzie zmieniać?

PS. Na tawoaudio.pl są za 450 na allegro taniej o stowke

takie konstrukcje nalezy przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza albo wogóle sobie odpuścić.... kupujesz kolumny za 350zł i na starcie musisz w nie wpakować 150zł.... i juz cena robi się mało atrakcyjna 500zł a jeszcze przesyłka kolumn przesyłka głośników i mamy juz 550zł. okaze się jeszcze że zamiast prawdziwych arnów siedzą tam te hanseny i wogóle lipa kolejne 70zł za tesle.... jak juz to wszystko wymienisz dojdziesz do wniosku że ta płyta 10mm tez jednak jest jakaś dupna wpada w wibracje i do niczego się nie nadaje i robisz nowe budy.... i z monitorków zostały ci konektory głośnikowe :P zrob albo od A do Z sam albo zleć to komuś kto ci zrobi to poządnie (jeszcze nie widziałem poządnych kolumn z tych firm co wyrosły z nikond)

jak chcesz cos kupowac to lepiej zainwestuj w tannoye m1 a nie jakies bidne monitorki na teslach... a jak chcesz na teslach to radze jednak samemu zrobic (nawet jak ci za 1st razem nie wyjdzie buda to bedzie taniej)
pozdro

Tannoye odpadają bo ja słucham hh więc raczej ten 13cm głośnik bez wsparcia suba se nie poradzi. Ja szukam właśnie takich monitorków które bez wspomagania suba wydobędą chcociaż trochę basu a te TAWO na 18cm tesli (tesla tam jest napewno bo mi gościu jeden gadał) może jako tako zagrają. Zresztą za 350 tannoyi nie kupie.

Najlepiej jest zrobic samemu niz kupowac jakies kolumny niby na tesl a to naprawde jakies hanseny tam siedza:/ Jak juz kupowac to z jakies porzadnej firmy

No rozumiem was ale dlaczego wszyscy uważacie że jak jest jakaś mniej znana firma to odrazu wielki nic nie warty shit sprzedaje, trzeba próbować. A Tesle są tam napewno bo pytałem się niedawno gościa który je kupował.

bo sram taki interes zeby dac za kolumny 400zl ,a potem jak uslysze jak to gra i wyglada to pozal sie Boze:/

no stary dzieki za cynk:d to jak bedziesz kupowal kolumny od goscia co mieszka 600 kilosow od ciebie to pojedziesz do niego na odsluch<lol2>

Powrót