• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Monitory na Usher 8948A i T9930-20

bunio chyba najlepiej samemu posluchac
w Warszawie masz Akkusa na Anielewicza a rls-a na rewelatorach mozesz posluchac w audio punkcie na Batorego 35

Teoretycznie tak, w praktyce na Batorego nie maja nic na revelatorze, mogą ściągnąć ale raczej nie na odsłuch.
Akkusa słuchałem i chciałem mieć porównanie poprzez odniesienie.

Informacja
jestem pewny, ze mieli rls-a, to poszukaj jeszcze gdzie w Warszawie sprzedaja Xaviany

Nie podejmuję się porównania tych dwóch głośników, każdy ma swój gust i "ucho". Mi najbardziej podobał się usher i stąd taka decyzja. Pod uwagę brałem również stosunek cena/jakość ;)

Co tak nasz autor się nagle rozmyślił i sprzedaje te przetworniki z tych monitorków? Jakiś problem?

W sumie i tak ciekawi mnie dobór 9930 do 8948A, nie mógł być 9950?

Founteki nie grają lepiej :) Ale czas zmienić monitory na coś większego.

Sent from my iPad using Tapatalk

Większego? Co to znaczy? 3 drożnego? A może to co masz czyli 9930 + 8948A i dodatkowo 8955A?

W ogóle Ushery zaś poszły w górę na loudspeakershop : / Za 8955A trzeba dać 550 zł a 8948A wpadł prawie na 500 zł

Zapewne ze względu na wysoki kurs dolara. Dużo dystrybutorów podnosi teraz ceny importowanych urzadzeń. Choćby Denon, Yamaha, Onkyo ceny wzrosły lub wzrosną o 10 do 15 %. Zauważ też że skończyły się wszelkie promocje typu wszystko bez Vatu. Kryzys...

Raczej 2,5 drogi, jak juz. Nie mam aż tyle miejsca na 3 drożne kolumny. Myślałem o Accutonach, ale to jest bardzo droga zabawa.

jest wyprzedaż ciekawego accutona w loudspeakershopie, tylko co z tego,ze przecena znaczna jak glośnik i tak 900 PLN :/

Karolu a zauważyłeś obniżkę cen jak dolar był po 2.20-2.40?Ugotują się w własnym sosie!Zwróć uwagę ile się traci przy odsprzedaży diy.Już widzę tysiące kupujących klientów w tych cenach.Nie minie pół roku i będą wysprzedawać stoki magazynowe za pół ceny.No chyba że nasi dystrybutorzy dysponują nadmiarem gotówki i stać ich na mrożnie pieniążków

Takie są prawa rynku i nie dotyczy to tylko i wyłącznie dystrybutorów DIY. Trochę w tym siedzę i rozumiem powody podjęcia takich kroków.

Akurat głośniki Accutona są warte każdej ceny. Miałem kiedyś okazje posluchać kolumn na tych glośnikach, zrobionych właśnie przez Akkusa. Najlepsze kolumny jakie kiedykolwiek w życiu słuchałem. Można zakochać się w tym dźwięku od pierwszych taktów, coś niesamowitego.

Dlaczego nie można edytować postów w ogłoszeniach? Nowa cena 600 dół, 200 góra :)

Nie na temat...

Karolu a zauważyłeś obniżkę cen jak dolar był po 2.20-2.40?

Nie wiem o jakich czasach mówisz ale z tego co pamietem bodajże 3 lata temu jak euro kosztowało 3,3-3,4 zł to w akkusie można było dostać głośniki po znakomitych cenach. Np Aurumy kosztowały wtedy 2/3 tego co obecnie.

Powrót