• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

monitory na Vifa Dx25 i tonsil GDN 16/50/6

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: to jestem 5 właścicielem ?
nie wiedziałem, że miały aż tylu właścicieli... To może niech sie wypowie każdy po kolei kto je ile używał, narazie dowiedziałem się ile ich używał csbiczek i ile bingant a reszta? :cool:
I od razu wypowiedzcie się jak u was się spisywały i pod jakimi obudowami je mieliście. No i ile za nie daliście, zobaczymy, czy przepłaciłem :lol:

Z tą zwrotnicą to myślałem, że tak może być, ale szybko mi te myśli wyleciały...

PS spodziewam się, że u mnie też długo nie pobędą :smile:

Karol22m napisał:
I od razu wypowiedzcie się jak u was się spisywały i pod jakimi obudowami je mieliście. No i ile za nie daliście, zobaczymy, czy przepłaciłem :lol:
tego wszystkiego Ci nie podam bo nie pamiętam a skłamać nie chcę, trochę rzeczy mi się przewija przez łapy i nie przywiązuję do tego większej wagi...

u mnie nie zagrały ani minuty, kupiłem bo chciałem to rozwinąć w większy projekt i GDN miał działać tylko na średnicy...ale z kaską ciężko było, więc dałem ogłoszenie na forum i csbiczek zgłosił się jako pierwszy

U mnie grają od roku, początkowo w Br (chyba 17 litrów), po kilku tygodniach zatkałem to dziursko i pieknie grają w wytlumionym closecie. Ale sa gusta i gusciki, wiec moze akurat tobie taki charakter brzmienia tego głośniak nie pasuje.

Dodam, że u siei mam cewki powietrzne, po wymianie rdzeniowych na takie dużo zyskały średnie tony.

to ja mam powietrzne(na 95% :grin: ) z tego co wyczytałem to rdzeniowe powodują większe zniekształcenia?
tomq88 napisał:
po kilku tygodniach zatkałem to dziursko i pieknie grają w wytlumionym closecie
Jak je miałem w closed przez raptem pare godzin, to wydawało mi się, jak by się troche dusił i był mniejszy niski ton...

he he wychodzi, że nikt prawie na tych głośnikach nie słuchał :grin: tylko mkul na nich słuchał? hmm ciekawe ile... może nie są dobrze wygrzane :wink:

dziś wykręciłem zwrotkę z monitorów, i okazało się, że cewkę rdzeniową mam do niskiego a powietrzną do wysokiego

Tutaj obiecane fotki z prac
Lakier dopiero 1 raz nakładany i właśnie schnie :smile:

nawet nie zdążyłem całkiem pomalować a już fotki były robione :smile:

Karol22m widac niestety na krawedziach zgrubienie lakieru.. moze nie bedzie sie az tak rzucalo w oczy jak wyschnie. W kazdym badz razie dopracuj to bo zapowiada sie bardzo fajnie ;)

dolphin123 napisał:
widac niestety na krawedziach zgrubienie lakieru
mogę to jakoś "wyprowadzić" tzn np papier ścierny 150 i zeszlifować troszkę?
Jeszcze 2 warstwa lakieru nie poszła, bo musiałem małe poprawki wprowadzić( nie docisnołem forniru w niektórych miejscach :sad: )

Karol22m mozesz przeszlifowac ale przy nakladaniu nastepnej warstwy dobrze rozcieraj i nie dociskaj pedzla na krawedziach bo utworzy Ci sie to samo :wink: Delikatnie rozprowadzaj farbe i nie powinno tego byc :wink:

dałem sobie spokój ze szlifowaniem. Pomalowałem już na 2 raz. W miarę ładnie mi wyszły, ale małe niedociągnięcia zostały :sad:

Tutaj parę fotek z wykończenia:

Muszę popracować nad rogami, bo są małe niedociągnięcia(na zdjęciach chyba tego nie widać)

Karol22m na zdjęciach też widać, ale na froncie aż tak źle nie jest więc myślę że możesz być zadowolony :wink:

Można się przenieść we "własne konstrukcje" założyłem temat :razz:
Myślę i tak nad AWX + seas a te sprzedaje :wink:

Powrót