• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitory na Vifach, Scan-Speakach bądź Peerlesach

Reakcji
0
Witam
Chciałbym zrobić parę monitorów na któryś głośnikach z tytułu tzn na głośnikach lepszych jakościowo np od Visatona.
Moje założenia to:
- prosta konstrukcja
- objętość max 30L
- obudowa BR
- głośnik nisko-średnio max 400zl
Macie jakieś propozycje?
Pozdrawiam

moje doświadczenie z Visatonem to własnej produkcji kopia Scarlet czyli W200s W100s i DT 94
i jestem bardzo zadowolony z tego zestawu ale czas na coś nowego i lepszego
a o Seasie i Usherze zapomniałem, oczywiście jeżeli znajdę ciekawe propozycje przetworników na pewno wezmę pod uwagę

moje doświadczenie z Visatonem to własnej produkcji kopia Scarlet czyli W200s W100s i DT 94

A nie myślałeś żeby przeprojektować zwrotnicę i zrobić upgrade wysokotonówki i średniaka? Na ogół ludzie jak wejdą w 3 way to na 2 way nie wracają;). Jest jeszcze Fountek, SB Acoustic i Morele ( te 2 marki niestety nie dostępne w Polsce:???:), Etony, Daytony, droższe Visatony, Aurumy Cantusy;)

Ostatnia edycja:
nie myślałem o podrasowaniu, chce wyższej jakości i chcę poznać inne głośniki, a 3-way przy takich cenach to już spory wydatek

Powrót