Najprawdopodobniej vify zaczynają być produkowane w chinachQuester napisał:Dobre pytanie :!:Yoshi_80 napisał:skąd się wzięła opinia o spadku jakości Vif?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Najprawdopodobniej vify zaczynają być produkowane w chinachQuester napisał:Dobre pytanie :!:Yoshi_80 napisał:skąd się wzięła opinia o spadku jakości Vif?
Yoshi_80 napisał:Quester napisał:Co do Vify XT25 - przyznam szczerze, że od pewnego czasu słyszę o spadku jakości przetworników tej firmy i nie neguję, bo nie wiem jak jest faktycznie. Pewne jest natomiast, że kupiona 2-3 lata temu Vifa, którą na własne uszy słyszałem jest pozbawiona wady, o której tak chętnie się tu pisze pod kryptonimem "cykanie"... być może Vifa ta wymaga specyficznej i doskonale dobranej filtracji ? Nie wiem. Wiem natomiast, że we wspomnianych monitorach grała bardzo dobrze i nie było mowy o jakowymś "cykaniu" - jej brzmienie było neutralne, czyste i bardzo detaliczne (może zasługa zwrotnicy ?) dlatego to zestawienie poleciłem.
Troche mnie martwi spadek jakości tych głośników bo po pierwsze były one świetne, po drugie nie wiadomo co z tego będzie jak sie je teraz podłaczy, może jakieś nowe efektwy dziękowe wyjdą jakich nie znam.
Quester, gwoli ścisłości chciałbym jednak nadmienić, że XT25 w tych monitorach też cykała dopóki jej odpowiednio nie przygasiłem. 3x aplikowałem w różnych zestawieniach XT25 i raz XT19 i te głośniki tak mają, że jak sie je zotawi samopas to wyjdą przed szereg i będą sobie cykać. Trzeba przyznać, że jest to upierdliwe i potrafi zupełnie popsuć brzmienie, ale jak się opanuje to grają fajnie, zresztą sam słyszałeś. O dziwo nie trzeba żadnych radykalnych środków, żeby uchwycić "balans".
O ile dobrze pamiętam to ten głośniczek miałem okazje słuchać w zestawie akkusa V3 na AS i u mIKIego i muszę przyznać, że ta kopułka zrobiła na mnie pozytywne wrażenie!! Na tyle że az mnie naszła chęć zrobić coś na UsherachQuester napisał:Polecam zatem rozważenie fantastycznie brzmiącego USHERa T-9950