• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitory - pomoc przy wyborze

• Autor wątku Autor wątku zomo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Faktycznie to nieciekawie, szkoda bo kopułki robili fajne i niedrogie.
Wnioskują z opisu brzmienia to pewnie ten egzemplaż vifki składał jakiś chiński praktykant prosto oderwany od pługa :lol: .

Kurcze, nie dobrze, bo niedawno zakupiłem XT25 i już z serii peerless v-line :/ No ale zobaczymy co z tego będzie...

Yoshi_80 napisał:
pewnie ten egzemplaż vifki składał jakiś chiński praktykant prosto oderwany od pługa :lol: .
wiązką granatów oderwany od pługa ;P

zomo, to poszalałeś zamiast hi-endu seasów L18 czy er18rnx kupiłeś Ushery S520, słuchałem tego na żywo dla mnie to piach i płytki bass, płaska scena, na odsłuchach w akkusie kazałem mu wyłączyć po 5 minutach.

kondrax nie bądź takim pesymistom :) Być może przy innym ozwrotkowaniu te Ushery zagrają całkiem przyzwoicie ? Szanuję Panów z Akkusa bo robią dobre zestawy, ale fakt ten wcale nie zaprzecza tezie, że akurat z tym Usherem sobie nie dali rady. Poza tym dochodzi kwestia aplikacji.

Raczej miałem wrażenie, że to wina przetworników jak ich aplikacji. Nie zrobiły na mnie wrażenia.

Dziwne w takim razie, że wypuścili coś co nie gra gdy zwykle robia bardzo dobrze grające zestawy. Bład przy pracy czy moze im to akurat sie korzystnie cenowo kalkulowało i po prostu niskim kosztem dobry zysk ;).

Może innym się to podobać ja nie zaprzeczam. Byłem na odsłuchach i puścił mi akkus X3 i V2 a na końcu te MTM na tych uszerach i już nie chciałem ich po tych 2 poprzednich słuchać taki skok jakościowy był.

Kondrax jak one grają to się okaże, te głośniki prawdopodobnie będą przejściowe bo jeszcze reszta sprzętu nie jest skompletowana. Nie wątpie że X3 i V2 zagrały lepiej ale ich cena kilkukrotnie przekracza mój budżet ;)

Co do S520 - problemem jest kopułka , delikatnie mówiąc do wybitnych to ona nie należy, niskośredniak fajny za to :)

Powrót