Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No niby nie ma ale lspcad symuluje takie zbocza.
No niestety wymaga to znacznie większej "zabawy" ze strojeniem i pewnie także ingerencji w gałąź niskotonową. Ale dla tego GDWK ostry filtr jest pożądany.Wolalbym bardziej stromo na gdwk ale komplikowanie filtru wcale nie wpływa lepiej na zgranie fazowe.
Zwiększenie rzędu filtru psuje zgranie fazowe bo trzeba wtedy popracować nad gałęzią niskotonową jednocześnie z wysoko-tonową.
Czy przypadkiem Siesta nie miała filtru 24db/okt na tym wysokotonowcu? Może byłoby się na czym wzorować.
Sprawdzałeś ten korektor impedancji? W GDWK10/80/19 z filtrem 3,9uf+0,27mH przebieg się wznosi ku wysokim. Dodanie korektora obniża go w najwyższej oktawie, a 2,2oma przed filtrem dodatkowo spłaszcza cały przebieg od 3 khz.
Niestety nie jestem w stanie porównać działania z GDWK10/80/26, nie mam jego szczegółowych danych.
Nie wiem w sumie jak z tą TL najlepiej wrzuć wszystkorowniez, czy tylko dalekie pole ?
Może należałoby postarać się o likwidacje tego dołka na GDN przy 1,5khz ?
Oraz zbyt ostrego działania (pułapki RLC ??) na 5 khz ?
Potem dopasować raz jeszcze przebieg GDWK. O ile oczywiście to się uda.
A co masz teraz w filtrze GDWK ?
PS. pytałeś wcześniej o jakiś sensowny głośnik do 1 rzędu. Zwróć uwagę na SPH-5M Monacora. Może nie do I rzędu ale tak w ogóle jako alternatywę dla Beyma 5MP60NE
Miałem co robić a potem sobie zapomniałemO jednak Ci sie chcialo