Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dlatego też mały monitor Ci wystarczaJa miałem 3TLki i zawsze głośnik miał duzo lepsze warunki pracy niz w br, zarówno na średnicy jak i przede wszystkim na basie, jego kontroli i zejściu.
Ja to napisałemGdzie napisałem że mały monitor mi wystarcza?
A ja zrobiłem już 5 projektów TL, i to że "lepiej gra" TL-ka na basie to wiadomo, ale nie rozumiem co ma piernik do wiatraka? kuman się pyta czy TL-ka dobrze zagra w muzyce metalowej a nie która obudowa jest lepsza
I moje zdanie jest takie że TL-ka brzmieniowo nie nadaje się do metalu, a dobrze wiesz że mam porównanie robiąc koncerty metalowe.
Tyle, że Ty marian nie do końca kontrolujesz swoje TLki i nie widzisz co się dzieje na pomiarach. Wydaje mi się, że Twoje projekty TLek są po prostu trochę przerośnięte i dlatego piszesz, że do metalu to się nie nadaje. Ja jestem trochę innego zdania. Można zrobić TLkę aby grzmiała, ale można też jednocześnie jej szybkość zachować aby w metalu się nie gubiła. Tylko, że trzeba zbudować kilka wersji i pomierzyć aby mieć punkt odniesienia zachodzących zjawisk. Co innego jest robienie TLki do suba a inaczej do kolumn. Trzeba przy tym sporo pracy, ale efekt końcowy będzie wg mnie lepszy niż w br.Ogulnie w tych sprawach jestem i nigdy nie słuchałem TL , czy lepszym wyborem bedzie BR czy TL do rocka ?
Źle to odbierasz. Po prostu są źle zaprojektowane pod ten rodzaj muzyki, ale nie możesz od razu pisać że nie TLki nie nadają się przy tej muzie.Skoro mówisz o projektowaniu i strojeniu TL-ki, że moje są nie do końca "dobre", to niech kolega poczyta o TL-kach Dabyla, tam jest opisane czego w TL-kach brakuje i czym to się objawia.
Dire Straits i ciężki rock, metal to trochę sprzeczne informacje..Te opisywane minusy TL-ki są właśnie przyczyną, dlaczego nie polecam jej do mocnego rocka i metalu... i niech nikt tego nie pomyli z Dire Straits
...nie mówiąc już o strojeniu które pokaże program. Po złożeniu takiej "obliczanej" obudowy i włożeniu wytłumienia, jest wręcz niemożliwe aby strojenie z programu zgadzało się ze stanem faktycznym.
Popatrz Marian a u mnie sie zgadza
Co do 1Hz
I wyszło na to ze beda kolumny w BR a nie monitory
A monitory nie mogą być w br?
A monitory nie mogą być w br?
No wyszło na to że głośnik się marnuje jak jest w małej obudowie (a kto by chciał mieć monitory 30L na głośniku 6"?)...
Choć moim zdaniem tak nie jest, ponieważ przed zakupem głośnika narzucamy sobie to co chcemy uzyskać w efekcie końcowym, a nie robić tak aby "wydobyć z danego głośnika to co najlepsze".
Myśląc tak, małe konstrukcje na 8" głośniku były by bez sensu, bo przecież "w większej obudowie ten głośnik lepiej zagra".
Chyba doszło do sprzeczności pomiędzy monitorami a podłogówkami A nie br czy monitor.