• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitory Yamaha NS-G30 czy konstrukcja DIY

Reakcji
0
Cześć, chcę kupić/zrobić kolumny do komputera. Na początku będą zasilane Unitrą WS-315 może potem się dokupi jakiś wzmacniacz. Z poprzedniego projektu diy posiadam fornir, lakiery, wkręty, watolinę. Słucham: muzyki techno, disco polo rzadziej rocka i rapu.

Pierwsza opcja:
Na allegro trafiłem na kolumny Yamahy które są podane w tytule. Ich koszt to 190zł. Mają zniszczone obudowy. Moim planem było fornirowanie i renowacja obudów :). Z tego co wyczytałem GDN to Westry a GDWK są Nokii.

Druga opcja:
Zrobienie jakiegoś popularnego projektu monitorów z forum :D.

Dzięki za pomoc!

Inaczej trzeba zestroic kolumny, ktore beda graly na biurku, a inaczej na podstawkach w typowym ustawieniu.

No właśnie, dlatego myślę aby kupić te kolumny i ofornirować obudowy. Miałeś kontakt z głośnikami tych firm?

Owszem, mialem.
Powinno zagrac lepiej niz najtansze monitory studyjne w niewiele wiekszej cenie, ktore sa zwykle bardzo miernej jakosci.

Powrót