• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Monitory

to mowicie ze maly usher:) dokladnie mu sie przyjze:) dzisiaj zasymuluje jakas obudowe do niego i zbaczymy co z tego bedzie

heheh no nie wiem po co symulowac takie glosniki... to robi sie na koncu i to tez nie koniecznie.
brzmienia nie zasymulujesz a to w monitorach (jak i wszedzie) jest najwazniejsze.
...aplikacja tego midwoofera jest juz sprawdzona i znana.

Ok, to juz sie zdecydowalem na glosnik:) niestety odszedlem od monitorow na korzysc podlogowcow. Mam SC10N wysokotonowy, do tego dokupie takze visatona W 170 S, bede chcial zrobic cos na wzor glosnikow ALTO II:) no i teraz mam pytanie do fachowcow:) czyli do was. Czy do swojego zestawu bede mogl uzyc zwrotnicy od ALTO II, jezeli tak to mialbym takze zwrotnice juz z glowki:) roznica miedzy ALTO II a moim zestawem to oczywiscie glosnik wysokotonowy, w ALTO II jest to DT 94, jest on takze 8 ohmowy.

pozdrawiam

[ Dodano: 2008-03-16, 14:41 ]
ten W 170 S, ktory chce zaaplikowac u siebie to wersja 4 ohmowa

po pierwsze w170 to kicha... naprawde kiepsko wybrales....

oczywiscie ze zwrotnica musi byc inna...

Tak to jest właśnie ... 5 lat temu wszyscy zachwalali arv, a za 5 lat sc10n będzie totalną kupą, a o arv się zapomni :P

przegladajac forum audiomanii nasuwa mi sie taka konkluzja: - sluchajac visatonow na wzmacniaczu radmor :smile: :lol: sam bym pewnie nie napisal dobrej opinii:). Nie mam dobrego zdania o polskich wzmacniaczach. Sluchalem kiedys unitry i brak basu oraz piasek z wysokotonowca byly wina tego wzmacniacza
pozdrawiam

cudny90 napisał:
Pawel S., sc10n to kicha???? A dopiero wszyscy zachwalali.
zle sie wyrazilem - glosnik wlasnie niejest tak dobry jak wszyscy pisza - jest poprawny i nic wiecej. kupilem je raz i wiecej niemam zamiaru

Slawek_1980 napisał:
Nie mam dobrego zdania o polskich wzmacniaczach. Sluchalem kiedys unitry i brak basu oraz piasek z wysokotonowca byly wina tego wzmacniacza
drobny tuning i mozna poszezyc pasmo co sporo poprawi

Tuning bedzie polegal na tym ze odstawia sie ten zasluzony w czasach prl'u sprzet na polke i kupuje jakiekog marantza albo onkyo. Poprawa jakosci dzwieku gwarantowana.

taniej, łatwiej i lepiej jest zrobić/kupić coś nowego na tranach - typu uniamp/symasym.

Powrót