• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Montaż Kenwood 4021 BT Skoda Roomster/Fabia II

Najprawdopodobniej RCA które miały sterować subem były podpięte do RCA REAR w radiu jak się ustawiało fader przód tył to razem z tyłem znikał basior. Przepięcie RCA do odpowiedniego wyjscia załatwiło sprawę ;)

Cześć,

W piątek odwiedziłem Plotera bo chciałem się utwierdzić w swoim przekonaniu :)
Chinche zostały podpięte jako REAR.
Przepiołem sobie na SUB OUT i teraz jest to o co chodziło. Wszystkie filtry podbicia i inne ustawienia działają

Dzięki za zainteresowanie tematem

Tak,

teraz pozostała kwestia regulacji

Na rysunku jest OSOBNY kabel do wpięcia subwoofera, nie wiem dlaczego nie został poprawnie wpięty

---------- Post dodany o 10:40 ---------- Poprzedni post o 10:39 ----------

Pewna Krakowska Firma u której wytłumiałem drzwi wczesną wiosną tego roku.
Zastanawiam się dlaczego w ten sposób zostało to przez nich podłączone ??? Zostawiając samochód wskazałem że chcę mieć zasilony przód i w mostku subwoofer

Robiłem u Borysa, na Al. Pokoju
nie mam zdjęć :( ale Oni na pewno mają :)

Bez podtekstów
Z czystej ciekawości

Jakie materiały, technika, jak mata powyciskana

wiem, że używają mat STP silver line i pianki akustycznej na plastiki tapicerki drzwiowej. Jak to zamontowali nie wiem ale nic nie brzęczy w drzwiach przednich za to "świerszcze" włączyły się w tylnych drzwiach

Tak z radiem wszystko OK ;) szkoda ze nie odtwarza FLAC :| tyle muzy się marnuje :D

BraWo ... czy MDS dalej grał tak jak gra ?? czy zmieniło się coś ??

no nie odtwarza.
Trudno, niedługo przejdziemy na radio typu DAB to sie pomysli io FLAC :)
A MDS gra dużo lepiej bo mam już "wpływ na niego". Co prawda skrzynka sporo za duża około 26 L w BR i do tego nie wytłumiona. Nie miałem czasu na lepszą i zrobiłem z tego co i czym miałem

Będziesz MDSa pakował do skrzynki standardowej ?? Czy będziesz komponował w koło zapasowe czy coś innego ??

To będzie raczej standard, z możliwością przykręcenia wzmacniacza i ukrycia kabli, możne jakieś konektory by sie przydały bo chciałem mieć to maksymalnie demontowalne

Ewentualnie zrobić zabudowę która nie będzie zajmowała miejsca w bagażniku ??

---------- Post dodany o 23:00 ---------- Poprzedni post o 14:03 ----------

Zrobimy cos fajnego ;) tylko musisz przyjechać na dłużej :)

Tak się zastanawiam jak to bezinwazyjnie "dobrze zrobić" bez ingerencji w tapicerce.
Widziałem fajne zabudowy w podłodze, w boczku (no ale u mnie nie ma żadnej wnęki)
Głębokośc montazowa MDS'a to 100mm więc dużo miejsca nie ucieknie.
Macie jakieś inne propozycje ???

Pozdrawiam

Powrót