• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Montaż płytek końcówek mocy w obudowie wzmacniacza

Reakcji
0
Mama pytanie, czy można piętrować płytki końcówek do jednego radiatora? 2 radki zajmują dużo miejsca, więc się zacząłem zastanawiać na takim rozwiązaniem. Są jakieś przeciwwskazania w takim rozwiązaniu?

Re: Montaż płytek końcówek mocy w obudowie wzmacniacza

krasz1 napisał:
Mama pytanie, czy można piętrować płytki końcówek do jednego radiatora? 2 radki zajmują dużo miejsca, więc się zacząłem zastanawiać na takim rozwiązaniem. Są jakieś przeciwwskazania w takim rozwiązaniu?

Gdzieś widziałem "piętro" uniampów w aluminiowej obudowie bezpośrednio przykręcone do radiatora. Oczywiście przekładki mikowe pod trany.

Właśnie o takie rozwiązanie mi chodzi, a mam symki (2 kanały) na starych płytkach. 1 sztuka radosława rozmiarów jak podałeś. Będę odrestaurowywał starą budę od jakieś unitry więc nie chce wyprowadzać żeber na zewnątrz, stąd zmartwienie z brakiem przestrzeni..., więc jak się to sprawdza? Są jakieś problemy, pogłosy, brumy, czy cokolwiek innego?

Powrót