• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mosfet Altron 100w

Reakcji
0
Witam chciałbym złozyć wzmaka na 2 takich zestawach z altron'u i mam pytanie co do jakosci dzwieku , czy gra on dynamicznie i klarownie, czy dzwiek jest naturalny czy sie czyms wyroznia?
narazie zrobiłem wzmacniacz PA300 i zszokował mnie on super jakościa dzwieku - wogole nie ma porownania do wiezy pioneer na stk
i czy leiej kupic gotowy układ czy lepiej samemu kompletować elementy?- zeby była lepsza jakość
pzdr.

[ Dodano: 2006-02-21, 20:34 ]
i co nikt nie skłaał tego wzmaka?
albo go nie słuszał i nic nie moze powiedziec o jego brzmieniu?

Nie wiem jak 100w ale 200w sprawuje się nieźle. Brzmienie super. Nawet z kitu od altrona. Warto dać lepsze elementy. Gra bardzo dynamicznie i czysto. Co do klarowności i detaliczności to raczej powinno być ok - na moje ucho gra dobrze. Na szczególną uwagę zasługuje bass, wzmak może napędzać subwoofer na dobrym głośniku basowym. Kontrola i dynamika bassu przy dużej głośnosci swietna. Przy zasilaniu trafem 2x40VAC jest 200-210w przy 4R.

no własnie juz zamówiłem same płytki :)
mam nadzieje ze sie nie zawiode
jestem ciekawy czy jest rozny dzwiek w zmacniaczu na bipolarnych i mosfetach/hexfetach bo to chyba to samo

A ja powiem tak mam ten wzmak wersji 100W możesz go zobaczyć we wlasnych konstrukcjach i jestem z niego bardzo zadowolony rozkłada wszystkie TDA LM i inne scalaki na łopatki o STK niewspomne:D

Powrót