Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Po kilku latach słuchania nastapiła wymiana końcówek i zasilania (końcówki z V.1 na V.2 a zasilania z oddzielnych zasilaczy dla końcówek mocy na jeden i trafa z EI TS180 na toroid 350W).
]
Na jednej z fotek widać porywę górna z napisana datą stworzenia wersji V1- do dziś z taka sama przyjemnoscia słucham V2.
to zwykłe diody prostownicze;w wykazie elementów figurują 1N4004 czyli 1A/400VD4 D8 D9 Jakie to diody ? Symbol
U mnie są zamontowane 5k i nie ma problemu z regulacją prądu spoczynkowegootencjometr montażowy r17 ma wartość 3k3.
Takiego nie mam i ciężko będzie chyba dostać.
Czy można zastosować inny?
Sam tranzystor ma sztywność wielokrotnie większą niż ta blaszka (na oko grubości 1mm). Według mnie ten sposób nie poprawia docisku tranzystora. To już lepszym rozwiązaniem byłby pręt kwadratowy (np 7x7mm) dokręcany śrubą do radiatora między tranami.docisk dolnej części tranzystora (pręcik z czarną wygiętą blaszką)