• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

mostek TDA w aucie? pytania...

Reakcji
0
Witam,
stworzylem sobie subwoofer pasywny na stx 27/150/ss 8R i do tego tworzy sie, wzmak wedlug projektu Irka na mostku tda i w zwiazku z tym mam pytania:

1. Czy moge to wstawic do samochodu(pyt. retoryczne?)?
2. Jakiej mocy musialaby byc przetwornica aby to dzialalo?(widzialem na allegro takie zabawki dosc sporej mocy... nadadza sie? I w cenie dosc przystepnej... to jest cos warte?)

P.S.
prosze nie pytac dlaczego nie kupie 2 wzmaka i skrzynki nie zrobie... ;p

Jeśli mostek zasilisz odpowiednio silną przetworką to niema przeciwskazań. Do mostka tda przetwornica powinna miec nie mniej niż 150W ale dla spokoju może być i 200W

chico, bez sensu ...
płacić za trafo do wzmaka i jeszcze do tego za przetworkę ...
zrób /kup prawdziwą przetworkę do CA ,
z tego co wiem to chyba Viper ma takową ...

hehe tak juz rozmawialem z nim ;) ale to bardziej zlozony problem;> pytam tylko czy to jest mozliwe :>

możliwe tak , i bezsensowne bardzo...
płacić 200zł za zasilanie ;]
no ale jak masz nadmiar kasy...

hehe ;) nie chodzi o kase sek w tym, ze ja nie zaplace za to nic :> albo symboliczne piwko ;]

Powrót