Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
mam pytanko
mam 1 rca w radiu...a chciałbym zmostkowac wzmaka zeby dac wiekszego kopa swoim glosnikom.
kabelki glosnikowe mniej wiecej wiem jak połączyć...
------->wzmak
1 zwrotka pod 1 i 2 chanel...2 analogicznie...
a gdzie podpiąc kabel sygnałowy?...musze kupic przejsciówki Y?
Do tego wzmacniacza nie potrzebujesz kabli typu Y. Wystarczy ustawić włączniki na 1 i 3 i odpowiednio podłączyć RCA. W tym momencie sygnał będzie brany tylko z jednego RCA. Opcja ta jest właśnie przewidziana jakbyś chciał zrobić 2 mostki.
to trochę mi zamotaliscie...
niby potrzebuje a jednak nie? :razz:
cursor.,,,,to niby na input mode mam ustawić na 1 i 3?
to wtedy jak rca podpiąc zeby nic nie zepsuc
Jak chcesz mieć 2 mostki(np. żeby zasilić tylko przód z większą mocą) to ustawiasz przełączniki na 1 i 3.
Sygnałówki wtedy podłączasz tylko do gniazda 1 i 3(2 i 4 pozostają wolne), a głośniki podłączasz normalnie w mostku.
Np. lewy kanał podłączasz pod 1, a głośnik podłączasz w mostek kanału 1 i 2, analogicznie z drugą parą kanałów.
no nie czekając na odpowiedź poleciałem pogrzebać...
no i zrobiłem tak jak napisałes w ostatnim poscie
powiem Ci ze ciekawie teraz to gra.... :mrgreen: co prawda nie probowałem tego na max...na wzmaku 50% na radiu moze 3/4 (bo bałem się wiecej dogrzać)i w samochodzie sie długo wysiedziec nie da :twisted: czuc kopyto konkretne!
pojezdze troche zapewne z tym wzmakiem i sprzedam...bo chce inny na suba kupic....nie lubie znow przeginac z glosnoscia...a ewidentnie niskie tony by sie przydały w samochodzie
[ Dodano: 2009-05-04, 14:45 ]
p.s. a mozna by np. w 2 i 4 gniazdo te czincze wpiąc?i czym by to sie takie połączenie rozniło?
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.