Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
I właśnie w tym problem,gdzieś wyczytałem,że bez dodatkowych tranów mostek tych wzmakow przy tym zasilaniu na głośniku 8 ohm zaaowocuje spaleniem tranzystorów koncowych...raven1985 napisał:Do Peiying-a mostek ale też bez dodatkowych tranów i głośnik 8om.
Karol1991 napisał:radiator szer.19 wys.10 glebokosc 5cm grubość scianki do ktorej przykreca sie trany 5 mm
W tym cytacie Irka co za zacytowałeś wszystko piszeIrek napisał:Ten drugi schemat jest poprawny. Tylko sporo niewygodnych rezystorow mocy. Mozesz wlutowac w miejsce 3x0,22oma rezystory 3x0,68om co wypadkowo ok 0,22. Musisz wtedy zmienic rezystory w zabezpieczeniu. Standardowo sa tam 22k i 100om wiec zamien je na 100k i 1,5k i dodaj 620om miedzy baze a emiter tranzystorow ogranicznika pradu.
Druga pare podlaczasz rownolegle z 3x0,68oma w zrodle a wyjscie rezystorow od razu do wyjscia i zasilania.
:mrgreen: Na jaki głośnik ostatecznie się zdecydowałeś ?Karol1991 napisał:Teraz wszystko chodzi poprawnie nie wiem czemu wczesniej tak było,moc przy nie zmostkowanym wzmaku przy 4 ohm jest okrutnie duża :mrgreen:
Można dać tylko to Ci nic nie da (chyba że dasz przy tym głośnik 2 om ) żeby zwiększyć moc musisz albo zwiększyć napięcie zasilania albo połączyć w mostekKarol1991 napisał:A jak by dodać 3 pary?Wytrzymaja tranzystory sterujace?
Wiem,że dodanie kolejnej pary nie podniesie mi mocy ale wtedy do 2 ohm można by było zejść :mrgreen: Wtedy tego Peiyinga można spiąć w 2 ohm bo ma 2x4 ohm... Tylko czy tranzystory sterujące wytrzymają kolejną parę ?Można dać tylko to Ci nic nie da (chyba że dasz przy tym głośnik 2 om ) żeby zwiększyć moc musisz albo zwiększyć napięcie zasilania albo połączyć w mostek![]()
Chciał bym na tym 22-300-Sw pocisnąć ale wkurza mnie jego popierdywanie......raven1985 napisał::mrgreen: Na jaki głośnik ostatecznie się zdecydowałeś ?
Karol1991 napisał:Wiem,że dodanie kolejnej pary nie podniesie mi mocy ale wtedy do 2 ohm można by było zejść :mrgreen: Wtedy tego Peiyinga można spiąć w 2 ohm bo ma 2x4 ohm... Tylko czy tranzystory sterujące wytrzymają kolejną parę ?
Irek ma rację przyjrzałem się temu głośnikowi i wątpliwe żeby wytrzymał tyle watów. 600W co podają nie piszą jaka metodą pomiarową więc pewnie wzięte z kapelusza albo jest to moc "jednorazowa"irek napisał:No i przygotuj trumne na ten glosnik bo dlugo na takiej mocy nie pogra.