Potrzebuję do wzmacniacza samochodowego użytego w domu, prąd o mocy 1200W. Pomyślałem że zmostkuję 4 zasilacze ATX 300W. Co mam połączyć ze sobą aby wyszedł prąd 12V 1200W.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No to kolego masz wzmacniacz 225W i muła 15 cali do domu ![]() Taka konstrukcja i platanina w domu to porazka, do tego 2x przetwarzasz napiecie... 2 transformatory po drodze starty energi miejsca latwosc uszkodzenia itd... | ![]() |
berkas97 napisał:Jak bezpośrednio przed głośnikiem dam ten potencjometr, to rozumiem że będzie regulowane napięcie, i przez to będzie słabszy bas?
Wygląda na to że całkowicie nie masz pojęcia co robisz. Współczuję temu naiwniakowi za tyle kasy to niezły gotowy sub by sobie sprawił.berkas97 napisał:Potrzebuję do wzmacniacza samochodowego użytego w domu, prąd o mocy 1200W. Pomyślałem że zmostkuję 4 zasilacze ATX 300W. Co mam połączyć ze sobą aby wyszedł prąd 12V 1200W.
Jak będziesz maił pecha (a raczej twój klient) to jak padnie ten ATX to pójdzie i wzmakberkas97 napisał:O naprawie myślałem w ten sposób żeby w razie czego na wzmacniaczu wymienić bezpiecznik. W obwód jeszcze kilka ich dać, a jak padnie zasilacz to zawsze (w przypadku 350W) można wymienić za 50zł.