Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Gdy ponad dwa lata temu kupowałem swoje 15AXy też nie wiedziałem jak będą grały i jaki poziom pod względem brzmienia będą prezentowały. Były wtedy nowością w ofercie STX. Kupiłem ten głośnik po analizie jego konstrukcji (chyba nikt rozsądny nie zaprzeczy, że jest to zaawansowana technicznie konstrukcja), jego parametrów i charakterystyk wnioskując na tej podstawie, że jest duże prawdopodobieństwo uzyskania bardzo dobrego brzmienia. I się nie rozczarowałem, wręcz byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością brzmienia jaką ten głośnik zaoferował. Po zamontowaniu go do obudowy i podłączeniu bez filtra, by mógł pracować pełnym pasmem, pierwsze co mi przyszło na myśl to to, że gra on bardzo zrównoważonym dźwiękiem, spokojnym, pozbawionym agresji często będącej wynikiem podbicia zakresu wyższego środka i występujących tam rezonansów. Po prostu taki głośnik z klasą, który gra dostojnie, ze spokojem, a nie efekciarsko. Dlatego uważam tego 15AX(AKX) za poziom odniesienia, poniżej którego nie warto schodzić mając w założeniu budowę małych podstawkowych kolumn do małych pomieszczeń, który z powodzeniem może konkurować z droższymi zagranicznymi głośnikami o tych samych rozmiarach. Bo z tańszych, do 100 PLN, tak naprawdę nie ma żadnych, które mogłyby z nim konkurować, bo Tonsil GDN 15/40/5 stosowany w Siestach nie jest dostępny w oficjalnej dytrybucji, a GDN 13/50/9 nie ma wersji 8 omowej, natomiast GDN 13/40/2 stosowany w Totemach Mite wedle mnie jest gorszy od STXa pod względem całokształtu brzmienia.ptolek napisał:Na razie nie wiem czego się spodziewać po 15AKX, jak mnie oczaruje to będę myślał

na poczatku mialem inne zdanie, bo jak pisalem wczescniej akx gral z pj i wtedy go do tonsila 13 40 2 porownalem i gra 13 40 2 z 10 80 7 byla duzo lepsza niz pj i akx... teraz mam akxa z dx25 i tego powiedziec nie moge bo jest zupelnie inaczej.... tam wybija sie srednica ktora jest podkolorowana a tu zrównoważone wszystko poprawnie odegrane..Patefil napisał:natomiast GDN 13/40/2 stosowany w Totemach Mite wedle mnie jest gorszy od STXa pod względem całokształtu brzmienia.
fajny tonsil , jeden z lepszych , mam parkę jeszczepegelmesser napisał:A ktoś testował głośnik GDWK 8-13/120,8?