• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Możliwe kolejne wspólne zamówienie

Quester jakosc wykonania płytek nie była względem Twojego zamówienie PCb do uniampa, ale innych, juz nie raz brałem udział w zamówieniu na AS w którym dostawałem płytki tragicznie wykonane, były tanie.

dj_zibi spokojnie: wcale nie odbrałem tego jako atak na mnie (czy też mojego wykonawcę) - za długo obaj jesteśmy na tym forum, żebym mógł Cię o coś takiego posądzić ;)

1. keisan 1 szt.
2. maryush 1 szt.
3. Michał K. 1 szt.
4.Errorexe1929. 1 szt.
5. KAPRINT 1 szt.

Mała informacja jak weźmiemy 14 kpl cena płytki spada do 18 zł za komplet.

Na razie mamy 5 więc wątpliwa sprawa.

1. keisan 1 szt.
2. maryush 1 szt.
3. Michał K. 1 szt.
4.Errorexe1929. 1 szt.
5. KAPRINT 1 szt.
6. LuSzTi 1szt.

Jakie lampki kupić? ECC88, ewentualnie E88CC, czy jeszcze jakieś inne o mniejszym wzmocnieniu, np 6N6P? Transformator już kupiłem :cool:

ogólnie ten pre ma przy zastosowaniu elementów takich jak jest w spisie na stronie audiotonu i i lampach e88cc ma wzmocnienie ~5x ... więc nie ma co szaleć że on ma jakieś kosmiczne wzmocnienie, (na generatorze puszczone z kompa 50 hz i sprawdzane zwykłym multimetrem, na wejściu 1,04V na wyjściu 5,2V więc chyba prosto jest policzyć)

[ Dodano: 2009-06-02, 17:52 ]
maryush, ps jaki masz trafo ... bo kupowanie lampek na pałe mija się z celem bo potem zbijanie ponad 100-150V w zasilaczu bo ma się lampki na niskie napięcia

Mam możliwość zakupu takich lamp:

ECC88 Tesla - 17zł
E88CC Tesla - 30zł
6H23P Russja - 17zł
6H23P-EB - 25zł
6H23P-EB pozakatalogowe 17zł
6H23P pozakatalogowe 12zł

6H23P to jest odpowiednik ECC88. I teraz nie wiem, na które się zdecydować.

maryush napisał:
Mam możliwość zakupu takich lamp:

ECC88 Tesla - 17zł
E88CC Tesla - 30zł
6H23P Russja - 17zł
6H23P-EB - 25zł
6H23P-EB pozakatalogowe 17zł
6H23P pozakatalogowe 12zł

6H23P to jest odpowiednik ECC88. I teraz nie wiem, na które się zdecydować.
kurde człowieku ile ci będę pisał że e88cc, bierz bo są sprawdzone i pociągną ci na tym trafie
jak kupisz ecc88 to te 150V po wyprostowaniu do 210VDC będziesz zbijał rezystorami do 90V bo takie ecc88 przyjmuję napięcie na anodę !!!!

A w temacie cisza, jak makiem zasiał. Pewne jest to zamówienie, bo chciałbym wpłacić pieniądze? Pewnie wszyscy już wpłacili :razz:

Witam,
czy reszta Panów z listy dalej chętna?

1. keisan 1 szt.
2. maryush 1 szt.
3. Michał K. 1 szt.
4.Errorexe1929. 1 szt.
5. KAPRINT 1 szt.
6. LuSzTi 1szt.
ponieważ zamykam listę i chciałbym zamawiać płytki.

Jak do poniedziałku wszyscy wpłacą to myślę ok 1,5 tygodnia i będą u Was.

Jak nie chcecie to nie ma problemu powiedzcie ja zamówię tylko 3, ponieważ płytki już są zrobione i nie trzeba czekać.

Powrót