• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

MTM by me :) czyli ARN-150-05/4 + TM025C1

Sta-Putem w sprayu, mało wydajny , poszło już jedno opakowanie, a to dopiero tył i nieudane fronty - czyli liczę że jeszcze jedną bym musiał kupić. Także zmienię pewnie na Impact albo Resin.

klej wicolem potem między 2 grube płyty i jeden ścisk na każde 15x15cm i dokręć aż zajęczy tak myślałem że kontaktem klejone więc po części się nie dziwię po drugie fornir kładziemy po frezowaniu (odliczmy grubość ) wicol penetruje w głąb odrobinę i utwardza troszkę fornir od środka . i połóż na fornir warstwę folii skretch

---------- Post dodany o 20:06 ---------- Poprzedni post o 20:01 ----------

a fronty daj do zeszlifowania szlifierką kalibrującą i naklej od nowa

fronty już są w spalarni ;) jeden ścisk na 15x15 to by mi dało z 8 ścisków, a mam z 4...

zawsze uważałem że "moment" pod fornirem to wątpliwa inwestycja ... Potrafi się rozpuścić od rozcieńczalników zawartych w lakierze i zmontować niezły pęcherz na krzywiznach kleję polipropylenem tego "atom" nie ruszy

Trochę czytałem o klejach, wybór tego był podyktowany jednym ważnym czynnikem - brak zapachu :)
a impact albo resin ?

Paweł, czasami zastanawiam się czy do Ciebie nie przyjechać z motywatorem :)
A żeby nie było że nic się nie dzieje , zakupiłem otwornicę i tymczasowo będą fronty bez frezów.

Zwrotnice dotarły, skrzynki sklejone. Zdjęć brak bo nie ma czym się chwalić, bejce kupiłem za ciemną, fornir przy wycinaniu otworów porysowałem ogólnie do poprawki :)
Pawłowi dziękuję za pomoc :)

Powrót