• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Muzyka do testów waszych kolumn.

• Autor wątku Autor wątku gi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

gi

Reakcji
0
No właśnie jest temat o muzyce do testu subów, a co z resztą pasma ?

Kilka propozycji ode mnie (całe albumy):
Keiko Matsui - Full Moon And The Shrine (!!!)
Metallica - Master Of Puppets
Pink Floyd - The Wall
Jimi Hendrix - Are You Experienced (!!!)
The Who - Who`s Next
Vanessa Mae - The Violin Player
John Lennon - Imagine (!!!)

Te albumy to jedne z moich ulubionych, a przy okazji w większości wymagająca muzyka. A czego wy lubicie słuchać na waszych kolumnach by docenić ich wartość ?

Gi

a ja lubie odpalic ps3 i posluchac muzy z fify 08... wszystkiego po trochu i jakosc w deche.
guns&roses tez maja super muze...

A ja polecam SDM (stare dobre małżeństwo) Pod budą, Jacek kaczmarski jeszcze kult... Ale i tak pierwszym utworem zawsze jest motyw z piratów z karaibów w wykonaniu orkiestry symfonicznej... Klaus badelt-Piraci z karaibów

pewnego razu jak testowalem rozne wersje zwrotnic to znalazlem piosenke na ktorej bylo slychac roznice na podziale pasma...
Evanescence - My immortal

dream teather, riverside, nightisch,tracy chapman, tori amos, anouk. jmj kurcze duzo tego .... ale na nowyh kolumnach zawsze pierwszy kawalek pink floyd division bell

Wszystkie piosenki "Chevelle" na badziewiu dudni syczy wokalu prawie nie słychać :P tylko na dobrym sprzęcie gra :)

Carl Orff - Carmina Burana - Fortuna imperatrix Mundi
tylko musi byc to orginal albo co najmiej flac... jesli nie przeszyja was dreszcze to nie ma o czym mowic;) genialneee

Rob Dougan - Clubbed To Death (Kurayamino Variation)

jezeli mamy badziewie to wszystko sie zlwa - tu akurat bedzo dobrze to widac :) tylko bron Boze mp3 !!!

to jeszcze zależy od wykonania, mam chyba 3 czy 4, a tylko jedno jest interesujące i żywe, reszta jakaś taka bez wigoru...

leszczunio - jak dla mnie orginalne wykonanie, znaczy mozarta jest doscy dobra:)

oryginalne ????? z tego co wiem to mozart nie zyje :) a w czasach kiedy zył nie bylo studia nagran wiec orginalnego wykonania raczej brak....
sorry za ot ale rozbawila mnie ta wypowiedz :)

L'imprevu Saxofoonkwartet - Pop Enre
Beets Brothers - Body And Soul
Johnny Frigo - Stomping at the Savoy

:shock:

No i soundtrack do Goldfingera czyli:
Shirley Bassey - Goldfinger

Ostatnio oglądałem sobie znowu Bonda i naprawdę porządny kawałek muzyki.

gi

a ja polecam żeby każdy testował kolumny na swoich ulubionych dobrze osłuchanych i poznanych kawałkach. "uniwersalne" kawałki do testowania nie istnieją - jak mi się nie podoba muzyka to podświadomie przez pryzmat tego oceniam kolumny. Dodatkowo jak nie znam kawałka to też sporo szczegółów umyka.

jamess8 napisał:
mIKI napisał:
Carl Orff - Carmina Burana - Fortuna imperatrix Mundi

To chodzi o jakiś konkretny utwór czy cały album?
Słuchałem już tego: Orff Carl - Carmina Burana - O Fortuna

Dla uściślenia co jaki nosi tytuł to chodziło pewnie o najbardziej znany i otwierający całą kantatę (jak i też finałowy) utwór O Fortuna z części Fortuna Imperatrix Mundi ;)
Ale naprawdę warto posłuchać całego dzieła Orffa :)

Powrót