• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Muzyka do testów waszych kolumn.

• Autor wątku Autor wątku gi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jeśli chodzi o Carla Orffa to polecam też 'Fortuna plango vulnera', w dobrym wykonaniu powala, przynajmniej mnie :)

L.u.c and Rah - W Kalamazu Falszu

Polecam ten utworek jak i reszte płyty Homoxymoronomatura. Znajdziemy tam zarówno wiolonczele, skrzypce, trąbki, kobiece wokale, jak i elektronicze brzmienia okraszone tekstami mówiącymi o ludziach i ich głupocie.

Jak XYS wspomniał Dream Theater - tu polecam szczególnie album Systematic Chaos. Bardzo dobrze zrealizowane nagrania. Duża dynamika. Zróżnicowana. Są partie bardzo szybkie - dwie stopki - gdzie przy dużej odpowiedzi będzie słychać tylko dudnienie i zagłuszą gitarę basową. Są też wolniejsze, gdzie można posłuchać jak brzmi i wybrzmiewa basik. Na całej płycie warto wsłuchiwać się w perksuję - jako ex.muzyk próbuję sobie wyobrazić jak to perkisista gra i .. nie potrafię :razz: . Oczywiście utrzegajcie się mp3.

John Powell, Pete Anthony, Don Harper, Blake Nelly & The Hollywood Studio Symphony

taką płytkę dorwałem :) to się dopiero nazywa muzyka filmowa.... polecam do testowania bo przewija się tam sporo różnej muzyki :) naprawdę jest czego posłuchać

czy ma ktoś może doświadczenie z płytka:
Chesky Records - The Ultimate Demonstration Disc (guide to critical listening)

udało mi się wejść w jej posiadanie, niestety w języku włoskim :???:
płytka jest fajnie zrealizowana, doskonała jakość muzyki, słuchać ze utwory przystosowane to testów i uświadamiania możliwości lub braków sprzętu oraz słuchającego.
Każda ścieżka muzyki jest poprzedzona ścieżką komentarzy ale w języku, którego nie rozumiem.
Ma może ktoś jakieś tłumaczenie na angielski informacji podawanych w komentarzach?
szkoda by było dochodzić po omacku o co chodzi...

Powrót