Z racji, że w jakiejś tam formie jestem zaangażowany to napiszę jak ja bym to widział

Dwa lata temu podobało mi się, że pokój wyglądał tak jak na DIY przystało

W tamtym roku pokój poszedł w stronę profesjonalizmu prezentacji, lecz moim zdaniem troszkę zatraciła się idea pokazywania DIY.
W mojej ocenie o jednej rzeczy należy pamiętać - my nie jedziemy tam sprzedawać czegokolwiek lub porównywać się z innymi. Jedziemy tam w celu propagowania forum, którego przewodnią ideą jest DIY.
Więc wydaje mi się, że pokój powinien być jak najbardziej DIY

Zbyt PRO nie powinno być

Moja propozycja na ten rok, którą przedstawiłem chłopakom już wcześniej, jest taka:
Ja robię zestaw z trzema zwrotkami, będą to albo monitory na Seasie L16 i Vifie D25AG w WG, albo podłogówki MTM na dwóch SBA 15 NRX cm i Scanie D2904/600000.
Wszystkie zwrotki będą poprawne, będą różnić się częstotliwością podziału, kompensacją BS oraz stromością filtrów. Zrobię do tego zdalny przełącznik na pilota i będzie można w locie sobie porównywać

Do tego zrobimy sobie kawałek obrazka, gdzie będzie pokazane jak wyglądają wykresy do każdej ze zwrotek i będzie to sobie można połączyć z graniem

Co do reszty urządzeń to widziałbym urządzenia, które są dopracowane i wizualnie i technicznie, ale jednak otworzone i do pooglądania w środku. Mi się może uda zmolestować kolegę Arkotik aby przywiózł lub pożyczył iAMPa na 4 parach z moją autorską drabinką i selektorem sterowanymi pilotem. Ja chętnie przywiozę DACa kolegi .3lite, być może nawet jako całe urządzenie z selektorem analogowym, cyfrowym i drabinką R-2R. Wszystko oczywiście byłoby otwarte i można byłoby sobie to pooglądać

No i są to rzeczy opublikowane na forum

Prezentacje robienia czegoś (olejowanie, mierzenie czegokolwiek, itp.) raczej bym sobie darował - nie specjalnie jest na to miejsce...a i sama impreza jest raczej do słuchania i na tym bym się skupił. Można pokazać różnice w konstrukcji, można zachęcać do wgryzania się w szczegóły na łamach forum...ale jednak kierować na forum
Nie wiem czy moja wizja spodoba się innym, zachęcam do dyskusji