• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Myśl o rewitalizacji kolumn eltax concept 400

Reakcji
0
Witam mam kolumny prawie 18 lat i są w stanie dobrym mam do nich sentyment bo to pierwsze kolumny dwie membrany do wymiany i pomyślałem żeby zrobić skrzynie z drewna. I pytanie czy nie zmieni się akustyka kolumn i jeżeli już to jakie drzewo ( wielkość skrzyni skopiowana i grubość desek też dzięki za informację 😊

w pelni sie zgadzam! ;)

napraw te kolumny najnizszym kosztem i zabierz sie za cos lepszego ;)

Stare to dobre są skrzypce i wino.
Teraz to są takie super głośniki, zaprojektowane przy pomocy komputerowych symulacji, nowe membrany z papieru, polipropylenowe, kevlarowe, tytanowe, kanapkowe, magnezowe, aluminiowe, ceramiczne, z krótką cewką i długą szczeliną, optymalizowane chłodzenie cewki ach cuda na kiju.

- - - - - aktualizacja - - - - -

a wiedzieliście, że polskiego pochodzenia pani Stephanie Kwolek wynalazła kevlar

https://pl.wikipedia.org/wiki/Stephanie_Kwolek

Powrót