• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

na jakich utworach testujecie swoje kolumny ?

Tutaj dowiedzieliśmy się czegoś wiecej. Jacy tak naprawdę są nasi forumowi bohaterowie czy możemy im wierzyć w to co piszą. Słyszeli głębie ,a może to była płycizna tylko gość się najarał. To po co człowieku piszesz jak wogóle niewysilileś się żeby tego posłuchać. Nienawidzę ludzi bez chonoru, którzy wyśmiewają się z innych gardzę nimi.
A gardz sobie kim chcesz.
Jak chcesz o tym pogadać to znajdz sobie odpowiednie tematycznie forum.

Waloos ci wytłumaczył o co chodzi a ty dalej brniesz.

Wyrosłem już z ałdjofilskich samplerów i teraz słucham normalnej muzyki. A kakofonię masz gdy zapuścisz gęstą muzę na słabe kolumny.
No to na takiej muzyce nie dasz rady wskazać pozycji instrumentów

Chciałbym tez na koncercie usłyszeć jak gitarzysta porusza sie po scenie :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Poza tym w tym momencie należało by poruszyć temat jakosci cd dostępnych na naszym rynku muzycznym

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Skoro pada tu tekst:

" Nienawidzę ludzi bez chonoru "

To ja takich którzy nie potrafią pisać po Polsku.

Kazdy slucha roznej muzyki, sprzetu uniwersalnego nie ma, jak ktos lubi plumkanie to tego slucha, ja wole bardziej normalna muzyke.

Polecam od siebie Digicult - Out Of This World

swietna plytka, miedzy innymi dlatego nie slucham bass reflexu, bo na takiej muzyce sie gubi

Też się zdziwiłem. Do takiego długiego basu BR powinien być idealny.
Dlugi bas to masz np tutaj

Miskeyz - Under The Sun (Original Mix)

ten i jakikolwiek kawalek z Out of This World to zupelnie 2 swiaty, chociaz prawda jest taka ze na BR te roznice nie sa tak ogromne, dlatego dla mnie OZ>BR

Panowie, a czy jakieś fajne nowe płytki demonstracyjne ukazały się w najbliższym czasie? (powyżej roku 2011)
Bo w sumie mam ich trochę, ale jakoś ze dwa lata temu ostatni raz coś ściągałem, a przydało by się coś nowego do posłuchania :)

Ostatnia edycja:
Od siebie mogę polecić płyty "Focal JMlab" w skład wchodzi 8CD, bez problemu znajdziesz w internecie.

Do niskich tonów perkusja i gitarka basowa:
https://www.youtube.com/watch?v=CZUBvBJWYVc

Zgrałem obie tego FLACA na DVD ale jedna płyta to ciąg utworów od 1 do ostatniego bez przerwy (tak na każdej płycie).
Jak zrobić z tego normalne pliki Audio abym mógł nagrać i odtworzyć na odtwarzaczu CD ????

Zgrałem obie tego FLACA na DVD ale jedna płyta to ciąg utworów od 1 do ostatniego bez przerwy (tak na każdej płycie).
Jak zrobić z tego normalne pliki Audio abym mógł nagrać i odtworzyć na odtwarzaczu CD ????

Programem "Medieval CUE Splitter". Potrzebujesz do niego plik *.cue aby wydzielić dany utwór z całej płyty.

Ostatnia edycja:
Powrót