tego glosnika nie znam ale czy nie lepiej uzyc jakiegos tb czy taniego monacora?
Myślałem o tym, ale co do TB to jakoś miałem z logitechów z5500 W3-871s bo łączyłem je w domu z Fountekami FW168 i jakoś mi nie podeszły ich średnio wysokie pasmo, takie dyskotekowe granie, niezbyt przyjemne, wole wysokie z metalowych głośników niż takie kluchy. Chyba że masz coś ciekawego przetestowanego do polecenia, chyba lepiej z monacora bo trochę ich odsłuchałem i były znośne? Średnica max 87mm, chodź im mniej tym lepiej, noi budżet - myślę tak do 80zl/szt. Przeglądne jeszcze sam ofertę monacora i poczytam testy jakichś maluchów
Owszem, u mnie gra praktycznie pod jakimiś 80' jeszcze podczas jazdy przeważnie zasłaniam go nogą, więc mało co z niego dolatuje do uszu. Dlatego tak czy siak, trzeba dać średnie wyżej.
Tak myślisz? Bo wtedy midbasy dałbym na wyjścia tylne, a na fronty tweetery i regulował bym sobie faderem głośność poszczególnych pasm. Ale faktycznie, ciężko może być to zgrać fazowo potem.
Tłumiki testowałem wszystkie - Lpad przed filtrem, za filtrem, noi sam rezystor za filtrem. Niestety ale wtedy zgranie fazowe było praktycznie zerowe, dołek reverse null miał ok 6db max gdy był rez za filtrem ale oprócz niego faza kszaniła się w innych pasmach.
Jakieś rady?

Bo źle to nie gra w sumie, przyjemnie się słucha, scena nawet ładna się rysuje, ale wiem, że mogło by być dużo lepiej, lecz brak mi już pomysłów jak to ugryźć.