• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nagłośnienie Celica. co uważacie?

Kimas,
Wyglądem twój sprzęt nie zagra. Choćbyś włożył w niego i 15k.
Może lepiej delikatnie wyeksponować sprzęt (zawsze to taniej) a różnicę włożyć w lepsze klocki. Sam montaż sprzętu będzie cię kosztował ok 3tyś - wygłuszenie drzwi, panele pod woofery, słupki, kable, zabudowa 1 głośnika w boczku to koszt ok 500zl, do tego podłoga ze wzmacniaczami itd. Bo sam pewnie nie dasz rady. Czy masz może jakieś pojęcie?

Kimas napisał:
ale chyba nie bez przyczyny montują w samochodach po 2 woofery np. alpine i blaupunkt?
tak, dokladnie w tym samym celu co ty chcesz - efekt wizualny :P
jak chcesz 2 to montuj 2. byle pozadne a nie takie pionki :???:

michone napisał:
chcesz zawody db drag daj 2 x sonic 15.
tez mialem o nim wspominac :twisted:

gdybym chciał zawody db drag to kupiłbym bym sobie poloneza i sprzęt do niego za 40tys ale nie o to mi chodzi
chcę połączyć wygląd z jakością ale wybieracie tylko jakość a ja chcę dołączyć do tego jeszcze wygląd
wiem że 1 głośnik z wyższej klasy może zagrać lepiej ale w tym momencie idę na kompromis

Kimas napisał:
chcę połączyć wygląd z jakością ale wybieracie tylko jakość a ja chcę dołączyć do tego jeszcze wygląd
Kto powiedział, że głosniki dobrej jakości źle wyglądają? Wymyśl sobie fajną zabudowę, zaprojektuj a my Ci możemy doradzić co w nią wsadzić.

Rozumiem chęć wrzucenia 2xsub zamiast 1. To jednak robi większe wrażenie na laikach.
Ale uwierz, z jednym subem też to idzie bardzo ładnie zrobić.
Bierzesz Focala np 27KX, 33KX, 27WX/VX, 33WX/VX albo Intertechnik mds10 multidrive.
Wrzucasz magnesem do góry na środku zabudowy i jazda. Wg mnie świetny efekt.
np tutaj
http://www.instalacjecaraudio.pl/sound_off/17_peugeot_406_2003.html
tutaj 2 sztuki
http://www.hifimobile.fr/installation-honda-crx-id10-inst24.html

I wiele innych instalek.
Poza tym wygląd chyba zależy nie tylko od ilości subików, ale od wykonania i wielu innych rzecz. A przyczepiłeś się ich, jakby bez tego ładna instalka nie mogła być stworzona:)

Nie na temat...
Kimas napisał:
gdybym chciał zawody db drag to kupiłbym bym sobie poloneza i sprzęt do niego za 40tys
Masz coś do polonezów :?: ;p Kumpel ma Poldka w którym ma cały sprzęt DIY, wzmacniacz <własnego prokejtu :idea:> sub <na alpine aktualnie, choc to się zmienia co miesiąć praktycznie> i kolumnę górno przepustową, wiadomo radia sam nie robił ;) I powiem tak nie jedni szpanowali przed nim sprzętem za ileś kzł w swoim aucie, no ale i tak po chwili odpuszczali ;p

Powrót