• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nagłośnienie Corvette'y

Reakcji
1
Mam nietypowe zagadnienie, narazie szczegółów żadnych nie napiszę, ale może coś wstępnie dalibyście radę napisać/doradzić. Coś naprawdę dobrego co weszłoby w ten samochód.

Pytania dodatkowe:
Czy ma zintegrowane radio?
Czy zostaje to radio?
Jaki rodzaj Dzwieku nas interesuje?
Budżet?

Bede o te kwestie pytal wlasciciela, ale jak naglasnia sie w ogole tego typu auto? Gosc ma kase wiec trzeba rozmawiac o czyms na pewno ponad przecietnym. Jak macie jakies propozycje rady prosze napiszcie:-) mam miec rozmowe o prace i przy okazji mamy pogadac na powyzszy temat:-) ja i tak nigdy car audio nie robilem i nie wiem co gosc ode mnie by oczekiwal w razie gdybym mial sie tym zajac to bede liczyl na wspolprace z kims z forum. Czekam na jakies rozwiniecie tematu.

Nie mamy sie co rozwijać bo nie wiemy co mamy zrobic
Zdobędz kilka pozyzszych informacji i wtedy pojawia sie propozycje

A po co komu system audio, jak juz ma pod maska najlepszy na swiecie generator dzwiekow
tez tak myslelismy o golfie r32... ale to sie nudzi z czasem jak samochodu sie uzywa na codzien

ale jak naglasnia sie w ogole tego typu auto? Gosc ma kase wiec trzeba rozmawiac o czyms na pewno ponad przecietnym.
tylko teraz pytanie czy facet ma ponadprzecietny sluch czy tylko to zwykly "dresiarz" z lepsza bryka...
nie obrazajac nikogo, chodzi o to czy idziemy w jakosc czy w efektowne brzmienie
wielu poczatkujacych wysmieje tak dobre samochody jak np focus burka bo malo basu, bo nie cyka itp itd
jezeli to tego typu klient to trzeba dobierac inny sprzet - duzy sub, dobrze grajacy przod, ale efektowny, radia z bajerami itp itd

Model c6, muzyka rock + cos instrumentalnego, najwiekszy problem ze przy otwartym dachu trzeba mocno podkrecic zeby to jakos gralo:-) w przyszlym tygodniu podjade obejrzec i posluchac, ale fajnie byloby wstepnie to przeanalizowac:-)

Ostatnia edycja:
Ale to tylko cześć odpowiedzi na moje pytanie
Musi być wiecej

Bo jak podam ci rozwiazanie to powiesz, ze sie nie mieścisz w budżecie ;)

Zrób zdjęcia (drzwi, słupki, konsoli centralnej itd)

Foty porobie, wstepnie wnioskuje ze bez suba, jak ma byc lepiej z osobnego wzmaka a nie z radia to wchodzi to w gre. Cos zaproponuj gosc biedny nie jest, wazne zeby mu to gralo z tym otwartym dachem:-)

wstepnie wnioskuje ze bez suba
dlaczego? sub nie zawsze oznacza trzepanie blachami jak w starych bmw... a miejsca przeciez nie brakuje ;)

jak ma byc lepiej z osobnego wzmaka a nie z radia to wchodzi to w gre.
oj tutaj juz sie osmieszyles ;)

Cos zaproponuj gosc biedny nie jest, wazne zeby mu to gralo z tym otwartym dachem:-)
o to sie nie martw. ale dowiedz sie czy to ma byc schowane w fabryczne miejsca czy np mozna wywalic wielki glosnik na slupek...
jak to pierwsze to np supremo odpada :D

Może inaczej to ujmę, jaki budżet wg Was jest potrzebny, żeby uzyskać ciekawy efekt? Wersja w miejsca fabryczne i dostosowywana pod sprzęt. Ośmieszyłem, nie ośmieszyłem, nie mam zbyt wiele pojęcia o car audio, stąd zwróciłem się do specjalistów;-)

o to sie nie martw. ale dowiedz sie czy to ma byc schowane w fabryczne miejsca czy np mozna wywalic wielki glosnik na slupek...
jak to pierwsze to np supremo odpada :D

a cieakwe czy focal TLR wejdzie :D

---------- Post dodany o 17:36 ---------- Poprzedni post o 17:28 ----------

, jak ma byc lepiej z osobnego wzmaka a nie z radia to wchodzi to w gre.

Pod samo radio mozna podpiać co najwyzej budzetowy Helix DB 62.1 , jak system ma zagrac to piecyk bedzie potrzebny :flapper:

Powrót