• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nagłośnienie Corvette'y

I znowu implikujecie swoje podejście, oczywiście o 180' odwrócone do oczekiwań klienta.
Tylko wg ciebie

Montowaliście coś kiedyś w jakimś Cabrio/Tardze? Jest wiadomy problem z pędem powietrza i zawężającym się przez niego spektrum akustycznym.
Tak wiemy jakie tam sa problemy.

Zajmujecie się pierdołami, pomijając najważniejszy temat.

Jakimi?

Supremo normalnie ma braki na wysokich z racji budowy, a co dopiero przy spuszczonym dachu, tak samo ślimaczki mp 5.16 - fajny kick, wzorowa średnica, ale dołu na tyle mało, ze brakuje go przy odsłuchu. I znowu by pogorszył ten efekt pęd powietrza...

Co do supremo to naczytales sie opinii na strefie
Teraz jestem pewny, ze nie bawiles sie nim a pewnie nawet go nie słuchałes
Właśnie w sobotę porownalismy ze znajomymi kilka tweeterow z najwyższej polki
Supremo, dls rc1, usher 9950, dynaudio esotar 110 i jeszcze wavecor 30mm

Najwiecej góry miały właśnie supremo i rc1
Zdecydowanie wiecej od wavecora
A teraz zobacz wykresy tych głośników.
I ktory powinien miec najwiecej góry?

Tweetery grały w 2 drochach w połączeniu z SS 15

Co do mp5.16 to jeśli tak zagrały jak piszesz to musis jesCze popracować nad drzwiami
Wszystko mozna powiedziec o tych głośnikach ale napewno nie to, ze maja mało dołu

LS ciekawe opinie ;)

Może Ty tym razem coś zaproponujesz,opisując czemu właśnie to w tym samochodzie z uwzględnieniem gry przy otwartym dachu.

Tylko wg ciebie

Nie tylko, ale to nie temat to tym. Powiem tylko 3:0.

Tak wiemy jakie tam sa problemy.

Skoro wiecie, to czemu tego nie uwzględniacie i pomijacie najważniejszy temat?

Co do supremo to naczytales sie opinii na strefie

Aha, dobrze wiedzieć. Nie czytam tego, szkoda zachodu - pryzmat $$$$$$ i tylko tyle. Nie gra, ale grube $$$$$ wydane, więc musi grać samo z siebie.

Teraz jestem pewny, ze nie bawiles sie nim a pewnie nawet go nie słuchałes

Możesz przedstawić mi na to dowód, czy bawisz się w pomówienia?

A teraz zobacz wykresy tych głośników.
I ktory powinien miec najwiecej góry?

Nadal na to patrzysz?

Właśnie w sobotę porownalismy ze znajomymi kilka tweeterow z najwyższej polki
Supremo, dls rc1, usher 9950, dynaudio esotar 110 i jeszcze wavecor 30mm

Najwiecej góry miały właśnie supremo i rc1
Zdecydowanie wiecej od wavecora

A na czym taki test polegał? do każdego TW dostrajaliście od nowa zwrotnice i robiliście nowe słupki? Bo jak nie, to był niemiarodajny. Akurat jak chodzi o najwyższe partie tonów, to zmiana o 2-3' stopnie nieraz powoduje kupę i zadowolenie i to też dobrze wiesz, więc nie manipuluj suchymi porównaniami, i wyniki tego testu zostaw dla siebie, zwłacza jak chodzi o duże kopułki, które zawsze z racji budowy i braku możliwości oszukania fizyki nawet grubą kasą, nie będą w stanie przenieść pasma najniższego albo najwyższego jak powinny, albo jak mogłyby robić to mniejsze lub większe kopułki. To że supremo gra poprawnie od dołu i od góry jest ok - ale przy złożonym dachu, zabraknie najwyższej partii tonów.

Wiem wiem, MP 5.16 grały tylko w jednym samochodzie, w innych nie chciały zagrać - ciekawe czemu? Wszyscy źle drzwi robili? Mp 5.16 i dół? a nie 7.16 Ci chodzi? bo aż się dziwie o czym piszesz... Kolejnym prawą fizyki chcesz zaprzeczyć?

LS ciekawe opinie

Dziękuje, przynajmniej nie naciągane.

Może Ty tym razem coś zaproponujesz,opisując czemu właśnie to w tym samochodzie z uwzględnieniem gry przy otwartym dachu.

Już to zrobiłem, tyle że na PW, bo nie będę kolejnej burzy rozpętał między firmami.

Powrót