• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nagłośnienie podwodne.

Reakcji
0
Czy ma ktos informacje na temat nagłaśniania pod wodą, np.basenów. Szukałem w internecie, i nic nie znalazłem. Na ksiażki na ten temat też nie liczę. Potrzbuje to na "projekt" do szkoły.

Spróbuj nagłosnić sobie wanne w domu, basen to to samo tylko że większy i mocniejsze kolumny będziesz musiał wstawić

;-)

Tak sobie pomyslalem ze takie kolumny musialy by miec glosniki skierowane w dol (tzn w strone dna) a przed nimi byla by taka komora gdzie w czasie zanurzenia bedzie powietrze... no dobra, fantazjuje :-)

dzwiek w powietrzu rozchodzi sie wolniej niz w wodzie wykonanie to do prostej sprawy wystarczylby glosnik w wodoszczelnej obudowie no i on sam tez odorny na wode. Moze suer jakosci by nie bylo ale jakos grac bedzie o ile to mozna nazwac graniem

Mi przycjodzi do głowy pytanie na co komu nagłośnienie w wodzie.
Czyżby nowy sposób na łowienie ryb w rzece?

A nikt z was nie kompał się w rzece??Zanurz się na jednym koncu rzeki a qumpel niech uderzy kamieniem o kamień na drugim koncu-słychać jak cholera.Dzwięk w wodzie rozchodzi się całkiem nieźle-no bo dzwięk to w sumie drgania.

Takie nagłośnienie, z tego co wiem, stosuje się np. w tańcu synchronicznym w wodzie. Ale ja poszukuję bardziej na temat budowy głośników podwodnych, ich rozmieszczenia itp.

Powrót