• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Naglosnienie golfa 3

z tego co czytalem opinie o tym sinusie to niewart tych pieniedzy.
XT jest dobrym glosnikiem ale troche klopotliwym w aplikacji. ja bym jednak szukal jakiejs kopolki.
dosc tanie sa PROA simplex 25 ale niewiem jak to brzmi. podobno sa budowane na vifach wiec powinno to jakos zagrac (ale odradzam simplex 19 i D20NC!!)
mi osobiscie nawet podoba sie peerless NDT-53 ktory kosztuje 90zl w polsce. brzmi dobrze, moze troche mniej delikatnie niz vify ale dobrze. no i mozna go ciac nizej niz tego XT (jak za nisko utniesz to XT zaczyna krzyczec itp). no ale jego najwieksza wada jest ksztalt. ma kwadratowy front i najlepiej by bylo wytoczyc mu nowa obudowe

chetnie bym poszukal czegos nowego z neodymow bo te z gotowych zestawow to tak naprawde padaka :|

lepiej juz zatrzymac te rainbowy niz ladowac sinuslive... jesli dobrze przefiltrujesz to mozna kupic hertz ht25, nie sa tak ostre jak mowi sie o ht18. Ewentualnie DLS, sam sluchalem tylko zestawu rs6, ale sa opinie, ze tweetery z tej serii nie sa najlepsze :smile:
simplex 25 to wykonanie na poziomie scan speak'a :mrgreen:

no wlasnie opini to ze swieca szukac... no ale zgodnie z filozofia proa mozna spodziewac sie, ze lipy nie ma

[ Dodano: 2008-01-30, 20:05 ]
"opinii"

perfectblossom napisał:
no ale zgodnie z filozofia proa mozna spodziewac sie, ze lipy nie ma
ale ja sie jednak obawiam. D20NC sprzedaja po 180zl/szt. a to lipa :|
moze uda sie na wiosne zbudowav tego peugota wiec moze na zawody sie pojezdzi i ktos je bedzie mial...

Powrót