• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Michał K. napisał:
Cytat
Ciekawe doświadczenie zrobiłem u siebie ostatnio.
Posmarowałem płyty polecanym na tym forum gęsim smalcem. Nie za grubo, tylko delikatną cienką warstwę.
No i szczękę zbierałem z podłogi, tak to zagrało.
Polecam wypróbować samemu.

audiostereło :D
niedługo kałem będą płyty smarowali

slipknot1989 napisał:
Jak pokazywałem 3 drogi na stx-ach znajomym i porównywaliśmy je z altusami to jeden na 5 zauwazyl wyrażnijeszą średnice i góre, reszta podniecała się tym że bas bardziej napie*** :)
:d

czarny1906 napisał:
http://allegro.pl/item869293960_glosniki_creative_i_trigue_3330_2_1_gw_fvat_styl.html

'JAKOŚĆ - Technologia Creative NeoTitanium i drewniany
głośnik niskotonowy
zapewniają zbalansowany, czysty dźwięk.'

drewniany głośnik niskotonowy...:|

lol :lol: ja mam te głośniki :razz: kupiłem je 3lata temu za 200zł :mrgreen: bass z tego subsyfka brzmi jak z taniej nie nastrojonej stopy :mrgreen:

-czy da się zrobic bardzo mocny wzmak do suba 1000 watt
-Da się zrobić nawet więcej. Tylko musisz uważać z głośnością. Ja w swoim maluchu jak dałem basy na maxa to ciśnienie rozdęło mi Fiacika od środka i teraz mam busa.
Z E.

[ Dodano: 2010-01-03, 22:34 ]
teraz sprawdzałem głośniki 25cm z STX 25/100 mają Qts 0,36 czyli spoko chyba
No teraz wiemy co jets spoko, qts 0,36 :D :razz:

Powrót