• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Najtaniej jak się da.

Reakcji
0
W związku z tym że bardzo tanio mogę mieć GDN 14-100-8-SCX +PJ, a wykonanie budek nie stanowi żadnego problemu, zastanawiałem się czy takie będą odpowiednie?

Co o tym myślicie warto się pchać?
Dziękuję Q za inspirację.

majkipe, a czujesz się z siłami na coś takiego ?
Jak chcesz to zrobić ?
No i nie zapominaj o litrażu , nawet 8 litrów w tej budzie będzie skutkowało jamnikiem :P

Łał, napewno nietypowa koncepcja, już nawet powoli wyobrazam sobie jak to moze wygladać (na żywo) ;)
Jeżeli wykonanie nie stanowi dla Ciebie problemu, to działaj... ;)

No to powodzenia i czekam na gotową konstrukcję :smile:

p.s. Jedyne co mi tu nie pasuje to nazwa tematu... Jak to się ma do pytania o kształt obudów :grin:

majkipe, ooo, widzę że masz ciekawe możliwości :D
Z takim sprzętem masz szansę na takie zabawy :)

bingant, no właśnie okolice 8 litrów, tylko policz sobie przy tej powierzchni frontu jak długa będzie musiała być ta kolumna ?

takero napisał:
bingant, no właśnie okolice 8 litrów, tylko policz sobie przy tej powierzchni frontu jak długa będzie musiała być ta kolumna ?
dlatego powiekszylbym front i dodal jakies zabiegi stylistyczne zeby to jakos wygladalo

dolphin123 napisał:
można w razie większej ambicji do Ciebie uderzyć z pomocą?
Jasne że można.
Przy wymiarach które założyłem,(380x200x200)wychodzi ok. 4L,a tak wogóle to tylko ogólny zarys,trzeba to dopracować,jakieś sugestie co do wymiarów.

majkipe napisał:
Przy wymiarach które założyłem,(380x200x200)wychodzi ok. 4L,a tak wogóle to tylko ogólny zarys,trzeba to dopracować,jakieś sugestie co do wymiarów.
No to 2 razy a mało ;]
Minimum to 6 litrów zamknięta, ale spadnie ilość basu.

W wolnej chwili trochę "pokombinowałem" front jak na obrazku głębokość 28 cm.

Wychodzi 7L z groszami.Myślę że mogły by wyglądać tak,co wy na to?

Chodzi mi oczywiście o sam materiał.

takero napisał:
Minimum to 6 litrów zamknięta, ale spadnie ilość basu.
ten stx nie gra basem w zamknietej :???:

majkipe, przesun GDNa na srodek i dodaj jakis pierscien lub cos dokola zeby wydawalo sie ze jest on wiekszy

Ja bym przesunął kopułkę 1cm niżej , a 14 2 cm niżej niż teraz.
Sporo by to już poprawiło.

No i teraz to wygląda :P
Jeszcze może z centymetr bym obniżył 14 i zobaczył jak wtedy będzie to wyglądać.

Powrót