• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Najtaniej jak się da.

Nad tym projektem chwilowo prace stanęły w miejscu.Teraz priorytet to sub.Mam już TDA od Irka,dzisiaj ruszam z budą,czekam jeszcze na ARN 226.Za chwilę będę miał parę pytań odnośnie BR.

Jak ma się okrągły BR do szczeliny?

Jaki głośnik do pojedyńczego TDA?Co prawda mam ARN 226,ale na przyszłość warto wiedzieć.

to tak samo dzialajace tunele tylko roznia sie ksztaltem i sposobem wykonania

jak dajesz szczelinow to wykozystaj istniejace scianki
jego wysokosc nie powinna byc mneijsza niz ok 25mm zeby uniknac swistow

innego glosnika do pojedynczego TDA raczej nie znajdziesz. ciezko o slaby glosnik 8" ktory zagra basem

Żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać forum.Jaka powinna być minimalna odległość głośnika od podłogi,przyjmując że głośnik będzie na dole w subie.

No to powoli ruszyło.MDF 30 mm ok. 23 litry po odjęciu bebechów.W ciągu 2 dni to już 3 buda,ciągle zmienia się koncepcja wykonania.BR szczelinowy 200 mm x 20 mm długości 304 mm.Strojenie oscyluje ok 45 HZ.Brak kołków wkrętów tylko sam klej Libracol + ściski.Frez pod głośnik.Zasilanie panel od Irka,trafo ok 400 W.W planie jeszcze drugi identyczny.

Wykończenie fornir mahoń lub czarny fortepian.
Na razie używałem maszyn w zakładzie,dalej to już w domu.

Jako że poprzednia buda się nie sprawdziła to...Powstała nowa tym razem closed ok.25 l.
Mdf 28 mm front podwójny:

Na razie stoi na luzaka,wymaga jeszcze "drobnego" dopracowania.

Powrót