takero napisał:nasycać jak nasycać, kwestia raczej tego żę drut jest grubości włosa ;]
drut jest grubosci 0.8mm wiec wcale nie grubosci wlosa
[ Dodano: 2009-01-08, 22:28 ]
ehh widze ze nie dowiem sie jak mam zabrac sie do nawijania![]()
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
takero napisał:nasycać jak nasycać, kwestia raczej tego żę drut jest grubości włosa ;]
drut jest grubosci 0.8mm wiec wcale nie grubosci wlosa
[ Dodano: 2009-01-08, 22:28 ]
ehh widze ze nie dowiem sie jak mam zabrac sie do nawijania![]()
jeśli jej rezystancja to 0.23R to można zaryzykować w sumie , chyba zaraz kupię parę i się pobawiędaniel69 napisał:drut jest grubosci 0.8mm wiec wcale nie grubosci wlosa
no więc tak - bierzesz drut, nawijasz , nawijasz, sprawdzasz indukcyjnośc, nawijasz itd, nawiniętedaniel69 napisał:ehh widze ze nie dowiem sie jak mam zabrac sie do nawijania![]()
n_omyzs napisał:
takero napisał:chyba na złomie...
Takiej wielkości cewka na pewno ma rdzeń o dużej przenikalności. A rdzenie o dużej przenikalności mają z reguły niską indukcję maksymalną. Poza tym te 2,3A, to jest jakiś tam próg, przy którym indukcyjność cewki maleje w określonym (ale nie podanym na aukcji) stopniu. Pewnie już sporo poniżej tej wartości indukcyjność trochę maleje. A zmiana indukcyjności w zależności od prądu owocuje zniekształceniami. I to takimi, że nie da się słuchać.daniel69 napisał:a i co myslicie nad uzyciem tego zamiast cewki... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=522941063 pytam choc chce tylko wiedziec![]()