Folia izolacyjna na pierwotne, folia miedziana podłączona do przewodu uziemiającego, folia izolacyjna, wtórne.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To wiem , tylko coś mi się kiedyś obiło o oczy o jakimś zwoju zwartym czy cóś ?Folia izolacyjna na pierwotne, folia miedziana podłączona do przewodu uziemiającego, folia izolacyjna, wtórne.
A wszystko to kończy się na ekonomi, żeby zużyć jak najmniej drutu nawojowego i materiału, dla firm robionych masowo trafa gigantyczna oszczędność .
Rozwalcowują mnie na allegro trafa do halogenów na allegro,
Jest jakiś sposób aby w domowych warunkach przeprowadzić taką selekcję ?
Nawijaszna jakas ilosc zwoi wazne zeby na kazdym byla taka sama i tak samo nawiniete i mierzysz indukcyjnosc. Rdzen dajacy wieksza indukcyjnosc jest lepszy.
Zmierzenie maksylanej indukcji rdzenia to juz trudniejsza sprawa. Trzebaby podlaczyc 50hz o malym napieciu do uzwojenia i zmierzyc pobierany prad. A potem zwiekszyc napiecie az do podsycania rdzenia, to jednak widac dopiero na oscyloskopie.